La IGP Llonganissa de Vic dobla la seva producció en un any

La qualitat i els nous formats de comercialització, claus d’un creixement del 119%

Redacció Osona.com
22 de gener del 2015
Actualitzat a les 14:03h

Llonganisses de Fussimanya. Foto: Adrià Costa


El Consell Regulador de la IGP Llonganissa de Vic ha fet públiques les dades corresponents al consum de contraetiquetes de la IGP corresponents al 2014, que donen com a resultat final una xifra de 398.203 unitats comercialitzades, per 181.873 que es van vendre el 2013. Aquesta dada suposa un increment del 119%, registre molt positiu tenint en compte la situació econòmica actual.

Un dels aspectes que ha contribuït a aquest creixement ha estat la bona acceptació del producte en la distribució moderna, amb nous formats de comercialització, ja que el 65% de la seva producció s’ha destinat a aquest sector. Dintre d’aquest canal, el format llescat de la llonganissa ha crescut notablement, amb un increment de la seva demanda del 142%, assolint les 203.400 unitats per 83.800 del 2013, gràcies a la bona acceptació que té aquest producte entre els consumidors.
 
El secretari del Consell Regulador de la IGP, Josep Collado, ha valorat molt positivament les xifres del 2014: "Aquests bons resultats evidencien l’èxit d’un producte que compagina la seva inqüestionable tradició amb un òptim encaix amb els hàbits nutricionals de consum de la societat actual. Així mateix, la decidida aposta per garantir la qualitat i pels nous formats de comercialització han contribuït a aquests bons resultats del producte”.

La llonganissa de Vic s'elabora en empreses que estan inscrites en els registres del Consell Regulador de la IGP Llonganissa de Vic. Actualment, la composen les següents empreses: Embotits Artesans Can Duran, Embotits Salgot, Sucesores de J. Pont, Agroalimentària de Savassona (marca Fussimanya), Casa Riera Ordeix, Embotits Casolans Ca La Glòria (marca Casa Oms), Aliments i Embotits (marca Bon Vic) i Embotits Solà.
 

Foto: Adrià Costa

Arxivat a