La reina del Dakar ja és a casa

Un centenar d’amics, familiars i aficionats reben Laia Sanz a l’aeroport de Barcelona

Redacció Osona.com
21 de gener del 2015
Actualitzat a les 19:30h
Laia Sanz, a l'arribada a Barcelona
Laia Sanz, a l'arribada a Barcelona | KH-7

Un centenar d’amics, familiars i aficionats reben Laia Sanz a l’aeroport de Barcelona Foto: KH-7 Motor Esport


Laia Sanz ja és a casa. Després de passar a la història com la primera dona que acaba entre els nou primers en motos al ral·li Dakar, la pilot resident a Seva va aterrar aquest dimarts a la tarda a l’aeroport del Prat de Barcelona. Allà, l’esperaven més d’un centenar d’amics, familiars i aficionats, que li van oferir una rebuda emotiva. “Això és increïble... ara començo a donar-me compte del que he fet. Volia ser prudent i em conformava amb repetir el 16è lloc de l’any passat, però he millorat molt i no m’esperava això, la veritat”, reconeixia Sanz.
 
Laia Sanz va finalitzar el Dakar en novè lloc. D’aquesta manera, la pilot va batre la millor marca que ostentava la francesa Christine Martin, que el 1981 va acabar en 10a posició. A més, Sanz va renovar el seu títol femení en la categoria de motos per cinquè any consecutiu.

Sanz, en declaracions al mateix aeroport, va assegurar que havia realitat una carrera “quasi perfecte” i va emfatitzar que la seva moto Honda no li havia donat cap problema. A preguntes dels periodistes, sobre els seus límits i la possibilitat de lluitar per la victòria final absoluta en el ral·li més dur del món, Sanz ho va deixar més que clar: “Per la victòria? Haig de ser realista i sé que el factor físic és decisiu en moto. Però ara toca gaudir d’això, descansar i després ja parlarem del futur”.
 

Classificació general motos del Dakar

El Dakar de Laia Sanz


Actuació de Laia Sanz al Dakar, per etapes:

Etapa 1

Etapa 2

Etapa 3

Etapa 4

Etapa 5

Etapa 6

Etapa 7 motos i cotxes i 8 de cotxes

Etapa 8 de motos

Etapa 9

Etapa 10

Etapa 11

 

Laia Sanz ha rebut una emotiva rebuda a l'aeroport de Barcelona Foto: KH-7