Joan Manso: «Continuo pensant que cal donar més joc als rescats a Protecció Civil»

L'alcalde de Campdevànol, juntament amb el de Manlleu, es reuneix amb responsables d'Interior a Girona | Recorda que cal revisar els protocols

Redacció
21 de gener del 2015
Actualitzat a les 8:17h
Una setmana després de la tragèdia de Llentes, on van morir dos joves de Campdevànol i Manlleu intoxicats a l'interior d'un cotxe, els alcaldes dels dos municipis, Joan Manso i Pere Prat, es van reunir amb responsables d'Interior i dels diversos cossos d'emergència a Girona. Manso, tot just tornar de la trobada, va explicar a ElRipollès.info que “continua pensant que cal donar més joc a Protecció Civil” per tal d'aprofitar el seu coneixement del territori.

Manso va tornar relativament satisfet de la trobada ja que es van aclarir algunes de les incògnites de l'operatiu per trobar els dos joves. Tot i recordar que les explicacions les farà el conseller Ramon Espadaler al Parlament, si que va mantenir que cal revisar els protocols d'emergències. En aquest sentit va expressar els dubtes sobre el funcionament del 112 i de la participació dels voluntaris de Protecció Civil.

Mentre que en el primer cas des dels mateixos Bombers s'ha expressat la importància que es puguin geolocalitzar totes les trucades, en la segona qüestió no sembla que hi hagi d'haver canvis. El protocol indica que en operatius nocturns no s'activa Protecció Civil per motius de seguretat. L'alcalde de Campdevànol, malgrat comprendre les raons expressades per Interior en aquesta qüestió, no les comparteix.

Cal recordar que el conseller Ramon Espadaler ha demanat comparèixer a la comissió d'Interior del Parlament per donar explicacions sobre el rescat. En un breu comunicat el departament va assegurar que “després d’una primera anàlisi es desprenia que es van aplicar els procediments establerts”.

Núria López reclama la implicació del Consell Comarcal

La reunió de Girona va coincidir amb el temps amb el plenari del Consell Comarcal del Ripollès. Núria López, del grup socialista, va reclamar que la institució vetllés pel cas i, sobretot, per reclamar que els Bombers de Ripoll tinguin l'equipament necessari. Arran de la tragèdia, el sindicat UGT va assegurar que es posava en qüestió el model d'emergències i va criticar l'absència d'un vehicle 4x4 al parc de Ripoll.
Arxivat a