Les Jornades Tècniques Fira de Reis de Manlleu analitzaran el tractament dels purins

La situació de la recerca en dejeccions ramaderes, un dels punts que es tractaran al Museu del Ter

Redacció Osona.com
20 de gener del 2015
Actualitzat a les 14:04h
El Museu del Ter de Manlleu acollirà aquest dimecres, 28 de gener, la desena edició de les Jornades Tècniques Fira de Reis, que enguany tractaran les “Dejeccions ramaderes, tecnologies en la gestió”. En el marc de les jornades es lliuraran també els premis a estudiants i emprenedors de l’àmbit agroalimentari de Catalunya.

Les jornades pretenen donar respostes a preguntes com: Quins sistemes de tractament estan validats per l’administració i són fàcilment aplicables a les granges? Com es poden reduir en origen les dejeccions ramaderes (millores a la granja, pinsos...)? Com millorar-ne la valorització? Quins ajuts públics s’ofereixen?

L’estructura de la jornada serà la següent:

•     En el primer bloc s’exposarà la situació de la recerca en tractaments de dejeccions ramaderes i com reduir-les en origen.

•     En el segon bloc es tractarà la situació actual i les perspectives de la seva gestió.

•     Després d’una pausa, es farà una taula rodona amb els ponents i s’hi incorporaran més persones coneixedores del tema, que aportaran noves visions a les presentacions fetes (millora del sòl, ajuts...).   

•     A les 13 h es lliuraran els premis “Sostenibilitat i Innovació”, que a banda de la categoria d’estudiants, incorporen una nova categoria dirigida a també a persones emprenedores de l’àmbit agroalimentari”.

En aquesta 7a edició dels premis s’hi han presentat un total de 19 treballs d’estudiants i set projectes emprenedors. El jurat es reunirà el proper 22 de gener per decidir el seu veredicte.

L’Oficina de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu organitza les jornades i convoca el premi conjuntament amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, el BBVA i el Consell de la Pagesia de Manlleu.
 

Inscripcions a les jornades

Arxivat a