La CUP Manlleu posa a debat els eixos del seu programa electoral

La formació ratifica el codi ètic en una assemblea oberta a tota la ciutadania

Redacció Osona.com
20 de gener del 2015
Actualitzat a les 11:41h
Tot i que encara no ha anunciat qui serà el cap de llista, la CUP Manlleu continua treballant intensament per a les eleccions municipals del 24 de maig. En aquest marc, la formació va convocar el passat diumenge, 18 de gener, una assemblea oberta a tota la ciutadania on, per una banda, es va ratificar el codi ètic que hauran d’assumir els càrrecs electes que configuraran la candidatura, i, per una altra, es van començar a debatre alguns dels temes claus del programa electoral.

El codi ètic aprovat per la trentena d’assistents inclou el compromís dels representants de la CUP de facilitar a la ciutadania la informació tractada a l’Ajuntament, limitar els mandats dels regidors a un màxim de dues legislatures, establir com a sou màxim (en casos de dedicació exclusiva) la quantitat equivalent a 2,5 vegades el salari mínim interprofessional i evitar tant la duplicitat de càrrecs com la sol·licitud de crèdits bancaris per part de la formació, entre d'altres.

El programa electoral que s'està elaborant s’estructura en cinc eixos, i és a través d’aquests que, després d’una breu introducció ideològica, es va donar peu a diversos debats. En el primer eix, anomenat “Territori i recuperació de l’espai públic”, es van tractar aspectes com la revaloralització de l’espai públic, les prioritats urbanístiques en la mobilitat o la millora del reciclatge a Manlleu. Dins l’eix “Treball i economia local” es va valorar la zona blava, la possibilitat de fer una auditoria del deute o bé mesures per incentivar el cooperativisme. El tercer eix, “Municipalisme, participació i construcció nacional”, va donar  molta importància a la necessitat d’aconseguir una major participació ciutadana i es va valorar la possibilitat de crear espais autogestionats així com dotar de capacitat de decisió als veïns. Pel que fa a l’eix de “Cultura esports i lleure”, es van tractar temes com el foment de l’educació en el lleure, el reconeixement de les diferents cultures que conviuen a Manlleu o els objectius prioritaris en el camp esportiu. I en el darrer eix, sota el títol de “Drets socials, igualtat i feminisme”, es va debatre l’actual aplicació del “model Manlleu”, el paper de l’Ajuntament pel que fa a polítiques d’habitatge o la funció que ha de tenir la policia municipal.
Arxivat a