Cineclub Vic projectarà íntegre avui el polèmic documental «Ciutat morta»

Un jutge va censurar cinc minuts de la cinta en la seva emissió al c33 | La sessió comptarà amb la presència d'un dels detinguts i de la guionista del film

Redacció Osona.com
20 de gener del 2015
Actualitzat a les 9:07h
990_1421657275Captura_de_pantalla_2015-01-19_a_les_9.47.14
990_1421657275Captura_de_pantalla_2015-01-19_a_les_9.47.14


Cineclub Vic projectarà aquest dimarts, 20 de gener, el polèmic documental "Ciutat morta", sobre l’anomenat cas 4-F, que es va poder veure aquest dissabte al programa de cinema del canal 33 “Sala 33”.  El reportatge es fixa en els fets que van passar la nit del 4 de febrer de 2006 en un antic teatre ocupat on es van produir uns aldarulls amb la policia que va acabar amb un agent de la guàrdia urbana ferit de gravetat per l’impacte d’un objecte. Immediatament després es van detenir quatre persones que van defensar sempre la seva innocència i també van assegurar rebre tortures. Una d’aquestes persones, Patrícia Heras, es va suïcidar cinc anys després dels fets, durant un permís penitenciari. El documental explica la seva història. 

Des de la seva emissió el passat dissabte, el documental ha aixecat una gran polsaguera i des de molts sectors s'està reclamant que es reobri el cas. L'expectació per visionar el reportatge al canal 33 va créixer quan, per ordre d'un jutjat de primera instància de Barcelona i després d'una denúncia presentada per Víctor Gibanel, ex-cap d'informació de la guàrdia urbana de Barcelona, es van censurar cinc minuts de la cinta.

En la projecció de Cineclub, que es farà a l'Espai ETC a les 22:00 hores, es podrà veure el documental íntegre, amb aquests cinc minuts censurats. La sessió comptarà amb la presència de Rodrigo Lanza, un dels detinguts del 4-F, i de la seva mare i guionista de la pel·lícula, Mariana Huidobro.

Dirigit per Xavier Artigas i Xapo Ortega, "Ciutat morta" ha estat premiat en una desena de festivals, entre els quals el Festival de Màlaga, en el qual va aconseguir el primer premi, el Festival de Sant Sebastià, que li va atorgar una menció especial i el Festival de Cinema de Madrid. El film està produït per Metromuster.
Arxivat a