El conflicte del futbol a Calldetenes, en vies de solució

Poble en Marxa-CUP, CiU i ERC veuen amb bons ulls que la gestió de la zona esportiva es doni al club que sorgeixi de la fusió del FC Calldetenes i la UE Calldetenes

Redacció Osona.com
17 de gener del 2015
Actualitzat el 19 de gener a les 16:53h
El conflicte sobre la gestió de la zona esportiva municipal de Calldetenes continua sense resoldre’s definitivament, tot i que hi ha millores significatives. Després de mesos de converses entre els tres clubs implicats, no s’ha arribat a cap acord i tot apunta que serà l’Ajuntament, en un dels propers plens, qui prendrà la decisió definitiva, segons ha apuntat en aquest diari l’alcalde Marc Verdaguer (CiU). A hores d’ara, dos dels clubs, el FC Calldetenes i la UE Calldetenes, sembla que estan a punt de fusionar-se. El tercer en discòrdia, l’Atlètic Club Riudeperes, n’ha restat al marge.

Des d’una perspectiva política, però, s’estan donant alguns passos que podrien facilitar l’entesa. Poble en Marxa-CUP, que forma part de l’equip de govern amb CiU, ha publicat un comunicat al seu web on, vista la situació, proposa que la gestió de la zona esportiva la porti el club resultant de la fusió entre el FC Calldetenes i la UE Calldetenes, “on quedarien la majoria de jugadors del poble i que té la història del poble, i mantenir els colors que sempre han representat el poble de Calldetenes”. Amb això, la formació no considera que el Riudeperes no pugui fer ús de les instal·lacions, sinó que simplement “s'haurà d'adaptar” a la nova situació.

Des d’ERC Calldetenes, es “congratulen” de la proposta de Poble en Marxa-CUP, la qual, asseguren que sempre havien defensat, en una altra nota. “Aquestes dues entitats han fet un gran esforç mutu per tal d'arribar a l'acord i sempre ho han fet amb la mà estesa a qui s'hi volgués sumar”, diuen els republicans. “El poble de Calldetenes no mereix el desgavell dels últims temps a la zona esportiva i de ben segur que ara, tot i que queda molta feina a fer, començara una nova etapa il·lusionant pel futbol a Calldetenes", afegeixen.

Un llarg estira-i-arronsa

Ara fa un any i mig que, des de l'Ajuntament de Calldetenes, s'havia dictat l'ordre que el FC Calldetenes no pogués jugar la temporada 2013/2014 al camp de futbol municipal, tot i que finalment, no va ser així i la passada temporada el club encara va poder utilitzar les instal·lacions.

El conflicte rau en l'incompliment per part del club en els pagaments de la quota derivada de l'ordenança d'ús de les instal·lacions municipals. A principis de la temporada passada, l'Ajuntament havia fixat una quota de 175 euros mensuals per equip; El FC Calldetenes, segons el mateix Ajuntament, va acumular un deute de 24.000 euros.
 
En mig de la polèmica, va aparèixer un nou equip al municipi, la Unió Esportiva Calldetenes, d'on en formen part un gran nombre d'antics col·laboradors del FC Calldetenes. El nou club, a més, estava disposat a negociar tant amb l'Ajuntament com amb l'altre club del municipi, l'At. Riudeperes. Finalment, els clubs han continuat compartint les instal·lacions esportives a l'espera que es resolgués el conflicte.
 
El passat juliol, des de la UE Calldetenes, es va enviar una carta a tots els socis i veïns expressant el seu malestar i demanant a l'equip de govern i els diferents grups polítics que posessin en comú les propostes que tenien per al futbol a Calldetenes, i així, s'acabés amb el conflicte. La reclamació passava per unificar els clubs de futbol.
 
La intenció de l'equip de govern, tal com va expressar l'alcalde en aquell moment, passava (i passa) perquè "els dos clubs es fusionin i només hi hagi un projecte esportiu”. Amb tot això però, sembla que, entre els dos equips del municipi hi ha hagut discrepàncies que han fet difícil aquesta entesa. Fins ara.