ERC es presentarà a les eleccions de Seva amb Xavier Rierola com a cap de llista

L’exportaveu convergent liderarà una candidatura en la que també hi haurà l’actual alcalde d’UM, Èric Vila, que optarà a la presidència de l’EMD de Sant Miquel de Balenyà

Redacció Osona.com
16 de gener del 2015
Actualitzat a les 12:54h
Els membres de la candidatura d'ERM-AM Seva, amb Xavier Rierola i Èric Vila
Els membres de la candidatura d'ERM-AM Seva, amb Xavier Rierola i Èric Vila | ERC

ERC es presentarà al municipi de Seva una candidatura per a les municipals de 2015 amb membres independents del consistori (actuals regidors no adscrits que havien estat regidors de CiU i van abandonar el partit a mitja legislatura) i d’Unió Municipal. ERC-AM serà la marca electoral d’aquesta nova candidatura conjunta. Els republicans no tenen representació a l’Ajuntament des que van guanyar les eleccions amb Josep Palmarola el 1987, just abans que aquest abandonés el partit i es passés a CiU.

Els grup d’independents, principal força a l’Ajuntament, i el grup municipal d’UM, actualment a l’alcaldia amb Èric Vila, juntament amb ERC faran front comú per als comicis de 2015 en aquesta població. El pacte acordat pels grups té la intenció de presentar com alcaldable a Seva l’actual portaveu del grup independent, Xavier Rierola (també exportaveu de CiU al consistori).

La candidatura també inclourà l’actual alcalde, Èric Vila, que ja va anunciar que no tenia opció de presentar-se un altre cop a l’alcaldia, tot i que això no significa que abandoni la política activa. Vila optarà a la presidència de la futura Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Sant Miquel de Balenyà, nucli on resideix.

El projecte d’aquesta coalició es basarà en un “sobiranisme expansiu i seductor que serveixi per aglutinar nous suports, que incorpori a tota aquella gent que no només basa el seu vot en el projecte independentista sinó que hi veu una oportunitat fonamental per ajudar a les persones, a la regeneració democràtica i a una nova manera de fer política des de la honestedat i la transparència”.

“L’acord fruit de la bona sintonia entre els grups i l’estima pel poble, ha fet possible aquesta candidatura d’ampli espectre local, que vol posar en primera fila les preocupacions de les persones que viuen a tot el municipi, Seva, Sant Miquel de Balenyà i a totes les urbanitzacions”, expliquen des d’ERC. “També i degut al moment històric que s’està vivint, el nou grup municipal d’ERC està convençut que l’actual procés ha de servir per destacar la importància dels pobles i ciutats com a base per a la construcció d'un nou país”, afegeixen.

Unes eleccions complexes

Èric Vila va presentar-se a les eleccions de 2011 amb UM, una formació d’independents gestada al nucli de Sant Miquel de Balenyà. Els resultats electorals a Seva van donar una aritmètica complexa, que permetia tot un seguit de combinacions.

CiU va guanyar les eleccions, amb cinc regidors, però no va obtenir la majoria absoluta. Els tres grups de l'oposició sumaven un regidor més, sis: UM tenia tres regidors; PM-IS, dos; i la CUP, un. Finalment, UM, PM-IS i la CUP van arribar a un acord de govern per als propers quatre anys i van deixar CiU fora de l’entesa. Vila va esdevenir el nou alcalde, que va substituir Josep Palmarola, que havia estat 32 anys al càrrec.