Èric Vila no repetirà com alcalde de Seva

El representant d’UM anuncia que no es tornarà a presentar a les eleccions

Èric Vila.
Èric Vila. | Web de l'Ajuntament de Seva
Redacció Osona.com
15 de gener del 2015
Actualitzat a les 16:07h
L’actual alcalde de Seva, Èric Vila, no es presentarà a les properes eleccions a l'alcaldia, tal com ha anunciat ell mateix al web municipal. Les raons, assegura, “són diverses”, tot i que no les ha volgut desvetllar.

Èric Vila només haurà estat una legislatura en el càrrec. Passarà a la història com l’alcalde que va assumir la complicada tasca de substituir Josep Palmarola, que havia estat el màxim mandatari de Seva durant 32 anys.

Èric Vila va presentar-se a les eleccions de 2011 amb Unió Municipal (UM), una formació d’independents gestada al nucli de Sant Miquel de Balenyà. Els resultats electorals a Seva van donar una aritmètica complexa, que permetia tot un seguit de combinacions. CiU va guanyar les eleccions, amb cinc regidors, però no va obtenir la majoria absoluta. Els tres grups de l'oposició sumaven un regidor més, sis: UM tenia tres regidors; PM-IS, dos; i la CUP, un. Finalment, UM, PM-IS i la CUP van arribar a un acord de govern per als propers quatre anys i van deixar CiU fora de l’entesa.

En la carta de comiat al web municipal, Vila diu que s’ha sentit “molt acompanyat en tot moment pels onze regidors de l'Ajuntament”, amb els quals hi ha hagut una “bona entesa” i una “relació cordial en el bé dels interessos municipals”. I afegeix: “Hem governat sis regidors de diferents formacions que hem procurat, en tot moment, estar a l'alçada de les circumstàncies i hem tret, a més d'una bona amistat, una satisfacció per la feina feta”.