Tavèrnoles aprova el POUM, que inclou la urbanització de Fussimanya

El pla urbanístic tira endavant amb els vots dels regidors de CiU i d’ERC

Redacció Osona.com
15 de gener del 2015
Actualitzat el 19 de gener a la 13:18h

El moment de la votació del POUM. Foto: Jordi Vila Tuneu


El ple de l’Ajuntament de Tavèrnoles, reunit aquest dimecres, va aprovar provisionalment el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Hi van votar a favor els tres regidors de l’equip de govern (CiU) i el d'ERC. Els tres regidors de Tavèrnoles Actiu (TAV), als quals se’ls va donar llibertat de vot, van optar per dues abstencions (Pep Garriga i Pep de la Mora) i un vot en contra de Núria Serra.

El ple, de caràcter extraordinari, només tenia aquest punt a l’ordre del dia i va comptar amb una gran expectació. Hi van assistir més d’una quarantena de veïns.

Aquesta aprovació provisional posa fi als tràmits del POUM que es duen a terme des de l'Ajuntament. Resta ara només que la Comissió d'Urbanisme en faci l'aprovació definitiva i que posteriorment es publiqui al DOGC per deixar el planejament urbanístic del municipi actualitzat.

El procés d’aprovació del pla urbanístic no ha estat exempt de polèmica, entre l’equip de govern i TAV. Els principals motius de discrepància han estat la regularització de la urbanització de Fussimanya i la construcció d'una escola als plans de can Riera.

Finalment, el POUM deixa Fussimanya com a sol urbà no consolidat, en una superfície menor a la que s’havia previst, i amb la reubicació d’algunes parcel·les en zones més fàcils d’urbanitzar, on ja hi ha algunes vivendes. Ara, els veïns hauran de fer-se càrrec d’aquesta urbanització.

Pel que fa a can Riera, hi havia previstos dos plans parcials, un per a l’escola, que es manté, i un altre per a equipaments, que s’ha suprimit.

L'alcalde del municipi, Carles Banús (CiU), es mostra satisfet per l'aprovació del POUM, que considera que és fruit de la gran tasca realitzada conjuntament per les entitats i els veïns. D'altra banda, el batlle agraeix el vot de suport d'ERC i l'abstenció dels regidors del TAV.

Des de l’oposició, també es considera positiva l’aprovació d'aquest pla sobretot perquè s’ha desencallat el tema de Fussimanya. “Hem donat una solució als veïns de Fussimanya, que era el realment important”, explicava aquest matí Pep Garriga en aquest diari. “Però estem en desacord amb el pla parcial que preveu la construcció d’una escola, i també amb una altra zona d’equipaments que hi ha prevista al davant del centre cívic”, matisava.
 

Més informació del POUM de Tavèrnoles