Bars es retroben als Hostalets de Balenyà després de 15 anys

La banda farà un concert excepcional per celebrar els 20 anys del KOK

Miquel Solà, amb tres membres de la banda
Miquel Solà, amb tres membres de la banda | Toni Carrasco
Toni Carrasco
15 de gener del 2015
Actualitzat el 16 de gener a les 21:41h

La mítica banda vallesana de blues i rock català Bars, que va deixar els escenaris ara fa 15anys, es retrobarà aquest dissabte, 17 de gener, als Hostalets de Balenyà, de manera excepcional i per celebrar els vint anys del KOK (Komissió Organitzadora de Koncerts). Serà un concert únic, singular i irrepetible, que es farà al Rocòdrom de la Pista. Començarà a dos quarts d’11 de la nit.

El KOK és un exemple evident que des de la societat civil també es pot promocionar la cultura. L’entitat hostaletenca ha portat al poble més de 25.000 espectadors i uns 67 concerts de música de tots tipus. Formada en els seus inicis per una trentena d'amants de la música i els concerts, en aquests moments en són nou membres actius. En aquell primer concert de 1995 van actuar al mateix espai Os Pedrer i Bultacos, i posteriorment grups de noms tan  gòtics i originals com Kafka, Insomnia, Descartes, Karda Fàstic... i altres grups i bandes d'arreu del món que han posat els Hostalets a l'agenda musical, al costat de grans ciutats d'arreu del món.

El concert d'aquest dissabte encetarà els actes de  la festa major. Serà gratuït, gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament.

El concert es va presentar aquest dimarts en una roda de premsa, en la que hi van ser presents l’alcaldessa de Balenyà, Ana Magem; el regidor de Cultura d’aquesta població, Toni Mas; Miquel Solà (una de les ànimes mes antigues del KOK); i tres membres de la mítica banda, Montse Llaràs (veu), el vallesà Toni Moya (baix)  i el centellenc Josep M. Vilà, conegut per Coqui (guitarra). Els altres tres membres del grup -Lluís Serra (bateria), Miquel Prats (guitarra) i Xavi Rubio (harmònica)- no van assistir a la roda de premsa però sí que seran al concert.

La vetllada comptarà també amb l'actuació d’altres músics convidats, com Dennis Herman (teclat) i Johnny Hockin (guitarra), amb el seu  so galàctic tan reconegut. El concert es completarà amb una banda telonera, però que actuarà curiosament desprès de Bars, els Club Flamingo.

Des de fa quatre anys, Solà ha insistint a Coqui que aquest retrobament es fes efectiu. Els membres de la banda, de forma individual i en altres grups, continuen fent música, però la trobada els ha fet molt il·lusió. Més després de dos assajos que han corroborat que Bars continua "sonant bé".

Per Toni Moya, "torna a tocar les nostre cançons no ha estat difícil, quan he començat a rascar el meu baix, les notes i les lletres ja sortien soles". Llaràs, la veu del grup, reconeix que són una banda "poc cerebral”, però diu que estan molt agraïts de tornar amb les seves cançons de les quals en faran “unes bones pinzellades". Per Coqui, el grup mai s’ha desfet i creu que, en el futur, altres músics portaran als escenaris el nom de la banda i les seves cançons. En la mateixa línia s’expressa Llaràs: "Bars és un grup d'acollida d'altres músics, som una família".
Arxivat a