Recordes aquells Tonis de Manlleu...

La festa torna aquest cap de setmana puntual a la seva cita

Redacció
14 de gener del 2015
Actualitzat a les 19:12h
Passant dels Tres Tombs a Manlleu, l'any 1992
Passant dels Tres Tombs a Manlleu, l'any 1992 | Adrià Costa

Passant dels Tonis de Manlleu, l'any 1992. Foto: Adrià Costa


El pregó de Joan Arimany, llicenciat en Humanitats, va donar divendres passat el tret de sortida a les festes dels Tonis 2015 de Manlleu. Els actes s’allargaran fins al 31 de gener.

Del programa, destaca la presentació al Museu del Ter del llibre “Els Tonis de Manlleu: a cavall de la devoció i la festa”, del mateix Joan Arimany. A més, en el marc de les festes del Tonis, es pot visitar fins al 14 d’abril al mateix museu l’exposició temporal “Els Tonis de Manlleu: a cavall de la devoció i la festa”.

Els actes centrals es concentren el cap de setmana, 17 i 18 de gener. El dissabte, a les 12, hi ha la missa en honor del sant i dels difunts del Gremi de Tonis, i al vespre, a les 8, la cercavila “Passant dels Traginers” a peu per diferents carrers de la ciutat.

El diumenge, l’activitat s’inicia a les 9 del matí amb l’esmorzar de traginers i s’allarga durant tot el matí amb el passant dels Tres Tombs, acabant a la 1 del migdia a la plaça Fra Bernadí amb el ball del ciri. El passant estarà acompanyat per la banda RiverTer i els grallers i bastoners de Taradell.

Durant el passant i el ball del ciri tindrà lloc el XXXIV Concurs Fotogràfic Tonis 2015. Enguany se celebra també el II Concurs Fotogràfic a través de les xarxes socials, que serà els dies 17 i 18 de gener amb l’etiqueta #TonisMN15. Les bases es poden consultar al web dels Tonis de Manlleu.

Per anar escalfant l’ambient, us proposem una ullada a les galeries històriques de la celebració, realitzades per Adrià Costa i que abasten el període 1989-1993.
 

Programa d'actes dels Tonis de Manlleu 2015

Recull de galeries de fotos de la festa dels Tonis de Manlleu

Recull de galeries de fotos de la festa dels Tonis a Osona

Arxivat a