«Magical Girl» obre el nou cicle de Cineclub Vic

En el primer trimestre de l'any es projectaran 21 films

Redacció Osona.com
12 de gener del 2015
Actualitzat a les 16:41h
Magical Girl
Magical Girl
Cineclub Vic arrenca un nou any cinematogràfic. Ho fa amb un cicle de 21 pel·lícules que, entre gener i març, ens portarà el millor cinema actual en versió original, clàssics, animació, documentals, sessions de Pantalla Oberta i sessions especials.

Les sessions de Cineclub de dimarts recuperen algunes de les pel·lícules més importants de la temporada en versió original. Arrencaran amb l’esperada “Magical Girl”, el nou i aclamat film de Carlos Vermut, premiat a San Sebastià, amb diverses nominacions als Goya i que encara no s’havia pogut veure a les pantalles d’Osona. El cicle continuarà amb una de les pel·lícules de la temporada: “Ciutat morta”, un documental controvertit des del seu punt de partida -denuncia el cas 4F de corrupció policial a Barcelona- fins a la seva exhibició -la suposada negativa de TV3 a projectar un film català premiat a Màlaga. La sessió comptarà amb la presència de Mariana Huidobro, mare d’un dels afectats i guionista de la pel·lícula.

Un altre documental, més amable, serà “Sobre la marxa”, del jove director de Torelló Jordi Morató, que ha passat per diversos festivals com el D’A de Barcelona. La seguiran “Coherence”, cinta de ciència ficció guanyadora del millor guió a Sitges; “Sólo los amantes sobreviven”, d’un vell conegut de Cineclub, Jim Jarmusch; “The Fake”, cinema d’animació adult i contundent, i “Winter Sleep”, Palma d’Or a Cannes, que s’encarregarà de tancar el cicle. Aquesta última, per la seva durada, es projectarà una hora abans de l’habitual, a les 21h.

La selecció de Filmoteca no es queda enrere: “El seductor”, un western rar i pervers de Don Siegel; “Tener y no tener”, homenatge a Lauren Bacall i obra mestra de Howard Hawks i “Pierrot le fou”, un clàssic de Jean-Luc Godard que compleix 50 anys. Als voltants del Dia de la Dona es podrà veure “Agua”, que forma part de la trilogia de la directora Deepa Mehta sobre les injustícies de les dones a la Índia. I per acabar, “El cuarto mandamiento” servirà per commemorar el centenari d’Orson Welles.

Sessions de dijous i de diumenge

Cineclub Vic segueix comptant amb les sessions de dijous, dedicades als projectes de Pantalla Oberta i projeccions especials fruit de la col·laboració amb entitats i col3lectius. Aquestes sessions comencen a les 21 h.

Hi haurà dos documentals osonencs de Muntanya: “Joana pels camins dels matxos”, primer documental del periodista d’El 9 Nou Isaac Moreno; i “Pioners”, de Miquel Pérez i Miquel Vilaplana. Hi haurà espai per a més animació adulta, en aquest cas a càrrec de l’Animac de Lleida i la seva programació itinerant, l’Animac Camina. La última sessió de dijous serà pel documental “Cor suec”, sang finesa, en col·laboració amb el projecte Un món de cine.

Pel que fa a les sessions de diumenge, el Cineclub Xic va arrencar pel seu compte amb un cicle de desembre a març que encara donarà cinc vetllades. Com a novetat en aquest cicle, cal destacar la incorporació del gènere del documental a les sessions Xic amb Microcosmos i Els reis de l’Àrtic. També hi trobarem un Petit Animac Camina i dues pel·lícules de la mà del Festival Nits de cinema oriental: “Lifi”, una gallina tocada de l’ala, que ja es va poder veure a la passada edició de les Nits, i una nova versió (ara en imatge real) de “Nicky”, l'aprenent de bruixa.
 

Tota la programació, des del web de Cineclub Vic
 

Arxivat a