La comunitat musulmana de Torelló rebutja els atacs terroristes de França

Un centenar llarg de persones es concentra a la plaça Nova, amb consígnes contra la violència

Redacció Osona.com
10 de gener del 2015
Actualitzat el 12 de gener a la 13:57h
Dues nenes, a la concentració de Torelló
Dues nenes, a la concentració de Torelló | Adrià Costa

Més de cent persones han mostrat a Torelló el seu rebuig als atemptats gihadistes de França. Foto: Adrià Costa


La comunitat musulmana de Torelló ha convocat aquest migdia una concentració a la plaça Nova per rebutjar i condemnar els assassinats comesos a la redacció del setmanari humorístic francès Charlie Hebdo. A l’acte hi han participat un centenar llarg de persones, moltes de les quals nens. La majoria dels presents pertanyien al col·lectiu magrebí, però també s’hi han adherit altres ciutadans a títol personal i alguns representants del consistori torellonenc, com l'alcalde Santi Vivet (Ci) i els regidors Jordi Casals (ERC), Marc Fontserè (PSC) i Roser Mas (ICV), i la delegada territorial del Departament de Governació de la Generalitat, Rosa Carné.

A la concentració s’ha llegit un manifest i s’han mostrat pancartes, algunes en àrab, on es rebutjava la violència. Uns exemples de les consignes que es podien llegir: “La comunitat musulmana de Torelló contra la violència”, “Junts contra la violència” i “Islam contra la violència”.

Reaccions a Catalunya

En l'àmbit nacional, la comunitat musulmana s'està movilitzant per condemnar els atacs terroristes i mostrar que l'Islam no és una religió que inciti a la violència. El passat dijous, La Federació del Consell Islàmic de Catalunya i la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya van impulsar un manifest per rebutjar i condemnar amb "totes les forces" els assassinats a França. També per manifestar que el "veritable Islam" és "pacífic" i no dóna "cap suport ni empara" cap acte de "violència ni encara menys homicidis". El secretari general de la Federació, Mohammed Halhoul Debbuun, va afirmar que aquest atac "no és concebible" ni "acceptable" i no forma part "de la nostra tradició" perquè "no té res a veure amb els musulmans". La recerca de l'entesa entre confessions es fa "parlant, no assassinant", ha sentenciat.

El secretari de la Federació del Consell Islàmic de Catalunya, Mohammed Halhoul Debbuun, que també va parlar en nom de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, ambdues impulsores del manifest, va recordar que durant els darrers anys no s'han "escatimat esforços" per fer possible la convivència a Catalunya per part de la seva comunitat i va admetre que, evidentment, sí que els preocupa que atemptats com aquest puguin acabar afectant-la.

El mateix dia dels assassinats, la junta de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya ja havia emès un comunicat en què condemnava "enèrgicament" el que considera "una acció criminal malvada, amb total menyspreu a la vida humana".
 

La concentració ha estat convocada per la comunitat musulmana de Torelló. Foto: Adrià Costa

Arxivat a