Governació proposa l'1 de febrer com a data de la consulta del Moianès

Com en el passat 9-N, es deixarien 14 dies més per qui no pogués votar el mateix diumenge

ManresaInfo.cat
10 de gener del 2015
Actualitzat el 13 de gener a les 18:14h
Els alcaldes del Moianès amb la vicepresidenta Joana Ortega, en una reunió recent
Els alcaldes del Moianès amb la vicepresidenta Joana Ortega, en una reunió recent | Rafa Garrido

El Govern de la Generalitat ha proposat que se celebri el proper dia 1 de febrer el procés participatiu als deu municipis del Moianès per decidir si volen constituir-se en comarca. Igual que en el procés participatiu del 9-N, Governació deixaria 14 dies més perquè els veïns que no puguin votar aquell diumenge ho puguin fer en els dies següents.

Els ajuntaments implicats consideren que la data és molt propera, però la valoren positivament. Així mateix, la Generalitat deixa en mans dels ajuntaments l'elecció dels punts de votació i l'elecció de la pregunta, que prefereix senzilla i que permeti votar "sí", "no" o en blanc. En cas de els veïns del Moianès triessin constituir-se com a comarca, el nou Consell Comarcal substituiria l'actual Consorci del Moianès que, des de principis d'any funciona sota mínims.

La futura comarca del Moianès, en cas de fer-se efectiva, serà a 42a del país i estarà formada pels municipis de Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, Granera, l'Estany, Monistrol de Calders, Sant Quirze Safaja, Santa Maria d'Oló i Moià, que en serà la capital. Aquestes poblacions pertanyen actualment a les comarques del Bages, el Vallès Oriental i Osona. Collsuspina és l'únic municipi osonenc que queda integrat al Moianès.