El cotxe de Nani Roma s'avaria tot just començar el Dakar

El Mini del de Folgueroles es va quedar parat al quilòmetre tres | Laia Sanz destaca en motos i es col·loca en la setzena posició, només a quatre minuts del guanyador

Redacció Osona.com
05 de gener del 2015
Actualitzat el 08 de gener a les 11:34h
El Mini de Nani Roma remolcat per un camió en la primera etapa del Dakar
El Mini de Nani Roma remolcat per un camió en la primera etapa del Dakar | Campeones.com.ar

El Mini de Nani Roma remolcat per un camió durant la primera etapa del Dakar.Foto: Campeones.com.ar

El Dakar 2015 va engegar motors aquest diumenge, 4 de gener, i ho va fer amb una nombrosa presència osonenca.

El pilot de Folgueroles, Nani Roma, el tonenc Ramon Vila i el de Tavèrnoles, Albert Bosch, són els representants de la comarca pel que fa a la categoria de cotxes. Competint sobre dues rodes s'hi troben: el manlleuenc Gerard Farrés, que repeteix amb Gas Gas; Laia Sanz, que actualment resideix a Seva i que ha estat la primera classificada femenina en les darreres quatre edicions i Rosa Romero, la dona de Nani Roma, que participa per quarta vegada al ral·li.

A aquests pilots s'hi ha de sumar Xavi Colomé que competeix per segon any consecutiu en la categoria de camions com a copilot i navegant al vehicle de Pep Vila.

Aquesta edició del Dakar consta de 13 etapes repartides per Argentina, Bolívia i Xile al llarg de més de 9.000 quilòmetres. El ral·li finalitzarà dissabte, 17 de gener, al mateix lloc on ha començat: Buenos Aires (Argentina).

Classificacions de la primera etapa

La primera etapa del Dakar es va convertir en un malson per Nani Roma. El de Folgueroles, que partia com un dels preferits per guanyar el títol, va patir una avaria al seu Mini només tres quilòmetres després de començar la cursa. Això va fer perdre molt temps a l'osonenc que va haver d'estar aturat fins que el seu camió d'assistència no el va remolcar a Villa Carlos Paz, on els seus mecànics intenten solucionar els problemes del vehicle.

Continuant en la categoria de cotxes, Ramon Vila va arribar en 80a posició a 29 minuts i 9 segons del guanyador, mentre que Albert Bosch va quedar al lloc 130 de la classificació, situant-se a 1 hora i 14 minuts del vencedor. El pilot de Tavèrnoles s'ha convertit en el primer en completar una etapa del Dakar amb un cotxe 100% elèctric.

Pel que fa a les motos, cal destacar la bona actuació de Laia Sanz, que va aconseguir col·locar-se en el setzè lloc, a només 4 minuts i 46 segons del triomfador de la primera etapa, Sam Sunderland. Gerard Farrés va culminar la  prova en la divuitena posició a 5 minuts i 32 segons del guanyador i Rosa Romero es va quedar amb el 118è lloc a 30 minuts i 52 segons de Sunderland.

Per la seva banda, el camió de Pep Vila i Xavi Colomé, va situar-se en dotzena posició a 3 minuts i 21 segons de distància del primer classificat.