Admès a tràmit el contenciós de la CUP contra l'Ajuntament de Vic per un fitxer policial

El motiu de la denúncia és l'adhesió que el consistori va aprovar al programa d'informació SIPCAT

Redacció
05 de gener del 2015
Actualitzat el 08 de gener a les 18:09h
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha admès a tràmit el contenciós administratiu que la CUP de Vic va interposar l'any passat contra l'Ajuntament de la ciutat. El motiu d'aquesta denúncia ve de l'adhesió que el consistori va aprovar al programa SIPCAT, un sistema d'informació policial català el qual, segons el partit, "vulnera diversos drets fonamentals de les persones".

Un dels altres motius que va promoure aquesta demanda és l'annex que l'Ajuntament va afegir a la proposta del SIPCAT, anomenat “Gestió i suport als processos de la policia local”. D'acord amb la CUP, en aquest nou fitxer s'hi preveia l'emmagatzematge de "dades especialment sensibles", com ara les creences religioses i l'orientació sexual.

Per totes aquestes raons el patit considera que "el consistori de Vic està incorrent en una greu intromissió en la vida privada de les persones". I no tan sols això, sinó que creu que aquesta mesura és "un intent de fer un control ideològic i polític dels grups de l’oposició representats a l’Ajuntament".

La CUP sol·licita a la Casa de la Vila que renunciï definitivament a recopilar aquesta mena de dades personals, ja "que pertanyen a l’esfera privada de les persones". Així mateix, demana que el regidor de seguretat ciutadana "assumeixi totes les responsabilitats polítiques" que es derivin de la creació d’aquest fitxer.

 
Arxivat a