Els silurs del pantà de Sau superaran els quatre metres d'aquí 20 anys?

El programa "Monstruos de Río" es desplaça fins a l'Ebre per explicar els problemes que pot causar aquesta espècie

Redacció
02 de gener del 2015
Actualitzat el 05 de gener a les 11:24h
990_1420200374silurs_sau
990_1420200374silurs_sau

El programa "Monstruos de río", emès per Discovery Max, ha dedicat un dels seus capítols al silur, una espècie que es troba en aigües catalanes, com ara al pantà de Sau i especialment al riu Ebre. De fet, el presentador, Jeremy Wade, se situa al pantà de Mequinensa, des d'on explica que aquests peixos poden arribar a doblar la seva mida actual en 20 anys, tenint en compte que creixen anualment uns quatre quilos.

A dia d'avui al pantà de Sau hi ha silurs que ja superen els dos metres de llargada, és a dir, que d'aquí vint anys podrien sobrepassar els quatre metres d'acord amb les prediccions de Wade. Més enllà de la seva mida el problema és l'agressivitat d'aquesta espècie. Tal com va informar aquest diari hi ha pescadors que expliquen casos de gossos desapareguts en les tèrboles aigües del pantà, suposadament víctimes dels silurs.

Aquest peix invasor va ser importat l'any 2000 a Osona, segons sembla, per una iniciativa adreçada als tour-operadors alemanys. I és que a banda de ser un reclam turístic per practicar la pesca, també és molt preuat pels immigrants de països de l'est que el pesquen per menjar-se'l.