La Cursa de Na'Dalt, la millor manera de cremar els torrons

La cronoescalada de Bellmunt aplegarà Agustí Roc, Gerard Morales, Josep Viñas i Laia Andreu, entre altres

Redacció
24 de desembre del 2014
Actualitzat a les 14:08h
Josep Viñas, guanyador de la Cursa de Na'dalt 2013
Josep Viñas, guanyador de la Cursa de Na'dalt 2013 | Adrià Costa

Josep Viñas, guanyador de la Cursa de Na'dalt 2013. Foto: Adrià Costa


Enmig del àpats de Nadal i de Sant Esteve, i amb l'objectiu de cremar els torrons, aquest divendres es disputarà la cinquena edició de la Cursa de Na'Dalt a Bellmunt. Es tracta d'una cronoescalada amb sortida a Sant Pere de Torelló i que en tan sols quatre edicions s'ha consolidat com un punt de trobada nadalenc d'un bon nombre de corredors de renom en el que en molts casos és un primer test de pretemporada.

La cinquena Cursa de Na'Dalt coincideix amb Sant Esteve. L'organització preveu omplir els 200 dorsals –la participació és limitada ja que se surt de manera individual cada 30 segons- per afrontar els 3,8 quilòmetres de pujada i 610 metres de desnivell positiu fins al santuari de Bellmunt. Destaca la presència de tot un campió mundial de l'especialitat com Agustí Roc així com Gerard Morales, campió de l'Spain Ultra Cup i que sempre aprofita aquesta cronoescalada per iniciar la pretemporada. També hi seran els dos darrers campions de Catalunya de curses de muntanya, Laia Andreu i Josep Viñas, així com un bon nombre de corredors osonencs com Gabriel Crosas, els joves Marc Trasserras i Erola Bisquert –guanyadors júniors del 2013- o les atletes locals  Núria Fernàndez, Núria Ferrer i Laura Bardolet.

Gerard Morales, un dels clàssics de la Cursa de Na'dalt. Foto: Adrià Costa


La principal novetat d'enguany, segons explica Toni Font a NacióMuntanya, és allargar el recorregut fins a dalt de la creu del santuari a través d'un tram d'escales. “Suposarà allargar 15 o 20 metres de desnivell positiu i un final força agònic”, explica un dels organitzadors de la prova. L'any passat la victòria va ser precisament per Laia Andreu i Josep Viñas, que posteriorment es van proclamar campions de Catalunya.
 

Fotos de la Cursa de Na'Dalt a Bellmunt 2013 (Adrià Costa)
 

Laia Andreu, guanyadora de la Cursa de Na'dalt 2013 Foto: Adrià Costa