La formació forestal al CFFE, una eina per a la dinamització del sector

Reportatge sobre el Centre de Formació Forestal Especialitzada, ubicat a Montesquiu

Xavier Borràs
21 de desembre del 2014

La superfície forestal del país i els resultats de la radiografia del sector a Catalunya indiquen la importància econòmica del món forestal a casa nostra. La manera de treballar al bosc és per tant cabdal per millorar-ne la rendibilitat. En aquest sentit, la formació és un instrument més per a la dinamització del sector econòmic forestal.

És per aquest motiu que es va creure en la necessitat de crear el Centre de formació forestal especialitzada que prengués com a referència l’excel·lència en el sector. Aquesta referència és City & Guilds - NPTC, National Proficieny Tests Council, l’organització britànica amb més prestigi a Europa per la certificació de competències de les persones que treballen en el sector forestal.
 
El Centre de Formació Forestal Especialitzada (CFFE), situat al Centre de Desenvolupament Forestal de La Solana (al castell de Montesquiu), inaugurat el novembre de 2011, és una iniciativa del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura. En són socis fundadors la Federació ADF d’Osona i l’Associació de Propietaris Forestals Serra de Bellmunt. [Vegeu les fotos del plujós dia d'inauguració.]
 

Llegiu el reportatge íntegre, des d'Ecodiari