Els comerços catalans poden obrir aquest diumenge

El 21 desembre, un dels festius permesos per aixecar la persiana

Redacció Osona.com
20 de desembre del 2014
Actualitzat a les 16:47h
Els comerços catalans podran obrir al públic aquest diumenge, 21 de desembre, tal com estableix la Llei d'horaris comercials en relació al calendari comercial de diumenges i festius. A Vic, la majoria d'establiments obrirà la persiana.

La normativa aprovada el 19 de febrer pel Parlament de Catalunya ha permès afegir dos dies més al calendari comercial, que els municipis han de fixar en funció del màxim aprofitament i d'acord amb els comerciants. De cara al 2015 els ajuntaments disposen fins al 28 de febrer per comunicar les dates escollides a la Direcció General de Comerç. Els vuit dies festius en què poden obrir els comerços durant el 2015 són el 4 i l'11 de gener; el 5 de juliol; el 12 d'octubre; l'1 de novembre i el 6, el 8 i 20 de desembre.

Per aquest 2015, els ajuntaments poden substituir dues dates d'aquest calendari, amb efectes a tot el seu terme municipal o, per a només una part degudament delimitada, quan en la nova data se celebri un esdeveniment que generi una gran atracció de visitants. Per realitzar el canvi, caldrà la comunicació a la Direcció General de Comerç dels dies substituïts abans del 28 de febrer.