Els Rurals porten a Fiscalia un abocament de purins a l'Esquirol

El Codi Penal contempla penes de fins a cinc anys de presó per aquest tipus de delictes

L'abocament de purins a l'Esquirol
L'abocament de purins a l'Esquirol | Rurals
Quico Sallés
20 de desembre del 2014
Actualitzat el 22 de desembre a les 10:31h

Els Agents Rurals van tenir notícia el 24 de novembre d'un presumpte abocament il·legal de purins que s'hauria realitzat de forma directa sobre una zona de domini públic hidràulic. Concretament, l'abocament s'hauria fet a un torrent de la riera de Sant Martí al terme municipal de l'Esquirol.

Un cop al lloc, els agents van constatar que s'havia produït l'abocament de purins i que afectava el medi natural. L'abocament s'havia fet mitjançant un tub de 88 metres de llarg que estava connectat a una bassa d'emmagatzematge d'una explotació ramadera de porcí. Els agents van comprovar que al tub s'havien fet fins a 28 orificis per on sortia i s'escampaven els purins.

Els Agents Rurals van decidir posar els fets en coneixement del Ministeri Fiscal, tenint en compte que poden ser constitutius d'un delicte contra el medi ambient, contemplat en l'article 325 del Codi Penal. La Fiscalia va ordenar al cos d'Agents Rurals que iniciés les diligències d'investigació penal per recollir tantes proves com siguin necessàries per poder definir l'autoria de l'abocament. 

Una de les diligències que ja han dut a terme els agents és la recollida de mostres de diversos punts de la granja i la torrentera. Aquestes mostres han estat traslladades a l'Institut Nacional de Toxicologia per al seu anàlisi i dictamen de toxicitat.

El Codi Penal contempla una pena de fins a cinc anys de presó per a delictes d'aquesta tipologia i l'obligació de restaurar la zona afectada pel abocament.