El Consell Comarcal d'Osona aprova un pressupost lleugerament a la baixa

L’equip de govern (CiU, ERC i PSC) tira endavant els números, que pugen 23,9 milions d’euros

Redacció Osona.com
19 de desembre del 2014
Actualitzat el 22 de desembre a les 19:09h

El ple del Consell Comarcal d'Osona, aquest dimecres. Foto: Consell Comarcal d'Osona


El ple del Consell Comarcal d’Osona, reunit aquest dimecres, va aprovar el pressupost, les bases d’execució, la plantilla de personal i el catàleg de llocs de treball per a l’exercici de 2015, amb el vot favorable de l’equip de govern (ERC, PSC i CiU) i del conseller no adscrit, Antoni Sànchez. Els consellers comarcals de PxC, ICV i CUP es van abstenir. Els consellers del grup d’Independents van excusar l’assistència a la sessió.

El pressupost del Consell Comarcal per al 2015 puja 23.954.083 euros, una quantitat lleugerament inferior en gairebé un milió d’euros respecte al del 2014. Aquesta reducció és conseqüència de la disminució de les aportacions del PUOSC de la Generalitat, que es feien a través de l’ens. Si exceptuem aquesta diferència, el pressupost és molt semblant al de l’exercici anterior, va apuntar el vicepresident 1r Manel Romans, que va presentar els números.
 
D’altra banda, es consolida la tendència del pressupost 2014 d’increment de la despesa corrent amb un augment en 162.000 euros. En inversions, el 2015 es preveu un import de 7.591.820 euros.

Romans va destacar que era un pressupost sense desviacions ni dèficits, que garantien la continuïtat en la prestació dels serveis actuals, amb “control extrem i rigorós” de la despesa corrent i del dia a dia del Consell Comarcal. “Igualment reflecteix l’esforç intern d’autofinançament de cada servei, la qual cosa comporta un estudi exhaustiu de la despesa en relació amb els ingressos”, va afegir.

La CUP i ICV es van abstenir en la votació argumentant que es tractava d’un pressupost bàsicament finalista amb poc marge de maniobra. El mateix va manifestar Josep Anglada, encara conseller de PxC a l’ens, tot dient que, a més, hi veia poca “empenta política”.

En el torn de rèplica a l’oposició, Romans va manifestar que l’entitat està sanejada, que els recursos de què es disposen s’optimitzen al màxim i que cal tenir en compte que el Consell Comarcal no presta serveis directament als ciutadans, per matisar algun argument de l’oposició en el sentit que contenia pocs ajuts socials.

Al ple també es va aprovar una moció de suport al projecte de construcció d’un hipòdrom, declarar bé cultural d’interès local la capella de Sant Vicenç de Vespella de Gurb i l’acceptació de la delegació per a la prestació del servei de deixalleria municipal de Torelló i aprovació del conveni, entre d’altres.
 

Més informació del ple

Arxivat a