La Diputació aporta més d'un milió d'euros per rehabilitar el canal de Manlleu

L’Ajuntament aprova el projecte tècnic en la seva primera fase, que servirà per arreglar els desperfectes causats per les pluges del passat mes de setembre

El tram del mur del canal esfondrat per les pluges
El tram del mur del canal esfondrat per les pluges | A. Costa
Redacció Osona.com
18 de desembre del 2014
Actualitzat a les 17:31h

El tram del mur del canal industrial de Manlleu, esfondrat per les tempestes del passat 5 de setembre. Foto: Adrià Costa


La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Manlleu va aprovar inicialment, en la sessió ordinària d’aquest dimarts, 16 de desembre, per tramitació d’urgència, el projecte tècnic de rehabilitació del canal en la seva primera fase, entre les tres fàbriques i el canal industrial, esfondrat com a conseqüència de les pluges del passat mes de setembre.

El projecte té un cost d’execució per contracte de 822.688,21 euros i té per objectiu la reconstrucció del canal esfondrat, amb la rehabilitació integral del tram afectat (murs i solera), la reurbanització del passeig del Ter per restablir la circulació rodada i per a vianants i el restabliment dels serveis urbans afectats amb la substitució de l’enllumenat públic de l’àmbit.

Per fer front a aquests danys, provocats per les pluges del passat setembre, es compta amb un ajut extraordinari atorgat per la Diputació de Barcelona per un import de 1.081.396,17 euros.

En breu es convocarà la licitació de les obres, també per tramitació urgent. La previsió és que els treballs de rehabilitació comencin a finals de gener del 2015 i tindran una durada prevista de quatre mesos.

Simultàniament, s’està elaborant la segona fase del projecte que comprèn la rehabilitació dels altres trams malmesos del canal, els trams de l’embocadura del torrent del Poquí i del pavelló poliesportiu fins a les pistes d’atletisme.
 

Més informació de les obres

Arxivat a