Recollida i Reciclatge celebra els 20 anys

L’empresa dóna treball a persones discapacitades

Redacció Osona.com
17 de desembre del 2014
Actualitzat a les 19:01h

Joan Redorta fent un dels parlaments. Foto: Difucor


L’empresa Recollida i Reciclatge va celebrar els seus 20 anys amb un dinar, al qual hi van assistir l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal; el president de la Mancomunitat La Plana, Lluís Verdaguer; el president de l’Associació Sant Tomàs, Antoni Ramírez; i Jacint Homs president de l’empresa.

Recollida i Reciclatge es va fundar l’any 1994 de la mà de la Mancomunitat La Plana i l’Associació Sant Tomàs per potenciar la inserció laboral de les persones discapacitades. En els seus inicis, els treballadors eliminaven els abocadors descontrolats de la comarca i recollien cartró dels municipis. Amb els anys, s’amplia el ventall de clients amb empreses privades i, amb l’entrada de capital privat, la Mancomunitat es desvincula de la societat, que continua mantenint els objectius i valors de la seva fundació.

El dinar festiu del 20è aniversari es va celebrar al Prat Verd de Malla i va reunir prop d’un centenar de col·laboradors, treballadors i els seus familiars. En els parlaments, Joan Redorta, ànima de l’empresa, no va estalviar agraïments a tota la gent amb la que ha tingut "la sort de col·laborar en aquest camí” i especialment es va mostrar agraït a Josep Maria Vila d’Abadal “pel suport incondicional” i a la Mancomunitat i a l’Associació de Sant Tomàs “per la seva fidelitat” en tots aquest 20 anys.

A l’acte també es van presentar les noves instal·lacions, situades a Manlleu, que permetran a l’empresa créixer considerablement en m2 per poder manipular la fusta en millors condicions, en la nova línea de negoci recentment creada per aprofundir en la biomassa i la venda del “gran bosc”, un nou concepte de comercialització de llenya a volum pionera a l’estat. Un producte que permet tenir la llenya endreçada i l’espai net, facilitant al client la seva manipulació.