L'Arxiu de Prats posa a disposició 11.163 fotos de la Colla Gegantera

Els fons abasta el període 2006-2011

Una de les fotos del fons de la Colla Gegantera de Prats
Una de les fotos del fons de la Colla Gegantera de Prats
Redacció Osona.com
16 de desembre del 2014

El Servei d'Arxiu Municipal de Prats de Lluçanès, que forma part de la Xarxa d'Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona, ha acabat els tractaments tècnics i ha posat a disposició del públic el fons fotogràfic de la Colla Gegantera de Prats de Lluçanès. En total, són 11.163 imatges relatives a les activitats de la colla durant el període 2006-2011.

El fons va ingressar al Servei d'Arxiu Municipal en el marc de la celebració dels 25 anys de la Colla Gegantera de Prats de Lluçanès a través del conveni entre l'Ajuntament i la Colla Gegantera. Les dues entitats van reconèixer el valor cultural i per a la investigació, en general, del fons d'arxiu objecte de la donació i cessió de drets, en van valorar l'interès públic col·lectiu que té i van considerar convenient i necessari fer-ne donació amb destí al Servei d'Arxiu Municipal, per tal de garantir la seva conservació i divulgació entre els investigadors i la societat en general.

El Servei d'Arxiu Municipal és l'encarregat de la custòdia i divulgació del fons, que a més d'imatges conté còpies digitals de documentació administrativa i cartells. La Colla Gegantera ha manifestat la voluntat de continuar cedint periòdicament la documentació que generi.