El manlleuenc Víctor Quintero guanya de nou el festival Julius

L'obra "Hermano Perro" va ser la gran triomfadora d'aquesta edició | El certamen va acollir per primera vegada l'entrega de premis del Concurs d’espots per a la no violència de gènere

Redacció Osona.com
15 de desembre del 2014
Actualitzat a les 16:56h
Imatge del curt guanyador
Imatge del curt guanyador | Cineclub Vic

Imatge del curt guanyador. Foto: Cineclub Vic


El Festival de curtmetratges Julius va lliurar aquest dissabte, 13 de desembre, els seus premis a l'Espai ETC, després de quatre dies plens de cinema de l'oest en què es van projectar les més de 20 obres competidores. El manlleuenc Víctor Quintero va repetir l'èxit de l'any passat emportant-se de nou el Gran Premi Julius Ciutat de Vic pel seu film “Hermano Perro”, dotat amb 1.000 euros.

El segon guardó del certamen, el Bis-B, va ser per a l'obra “El Petit gran cowboy”, de Sergi Blanch i Eva Duran. Segons la valoració del jurat, el curt va sobresortir per “la seva manera tendra i poètica d’apropar-se a la problemàtica del bullying amb ironia”.

Amb relació a la qualitat tècnica, el film que va obtenir millor valoració va ser el “Washakie y el chico de las manos mojadas” , que es va endur el Premi Orson Welles. Eric Monteagudo i Orió Peñalver, autors de l'obra, van ser recompensats per l'"acurada plàstica visual de les seves imatges i la seva força onírica”.

Els vots del públic van anar a parar a “Entre sella i cella”, de Bruna Dinarès, que va rebre el distintiu Pitet de baba. Per la seva banda, el jurat del premi Miquel Porter i Moix dels Cineclubs es va descantar per “La porta del desert”, de Josep Calle, un treball destacat per “l’atreviment a l’hora de traslladar el món de John Ford a un format d’animació tradicional”.

En l'àmbit interpretatiu, Jacob Valltramunt va ser el gran triomfador del certamen pel seu paper als curts “ Diango” i “Hermano Perro” . La seva diversitat de registres el va fer mereixedor del guardó Jaume Esteve, d'acord amb el dictamen del jurat.

El Premi Sert o no Sert, que es fixa en el millor cartell, va anar a parar a mans de Marcel·lí Gutiérrez per “Humphrey” i de Jordi Farrés i Pau Franch per “Entre sella i cella”. L'impacte gràfic i la qualitat fotogràfica van ser les característiques distingides dels pòsters vencedors.

D’altra banda, durant la clausura del Julius també es van donar a conèixer els guanyadors del "III Concurs d’espots per a la no violència de gènere", una iniciativa organitzada per VicDones-Siad Osona i el Consell Comarcal. Enguany va ser la primera vegada que aquests premis es van emmarcar dins el festival.

“Actua”, de Víctor Quintero, va ser reconeguda pel seu contingut no sexista, mentre que el film “9:05 Ante Meridiem”, d'Albert Sayós i Sergi Lladó, va ser premiat per la seva cretivitat audiovisual.

Al final de l'acte, com ja és tradició, es va anunciar la temàtica que haurà d'inspirar el films de l'edició del 2015: la novel·la de Virginia Woolf “Orlando”. Des d'ara, doncs, els participants tenen un any per elaborar les seves creacions i impregnar-les de l'essència d'aquesta famosa obra literària.
 

Més informació del Festival Julius 2014

 

Foto de família dels guanaydors del Julius 2014. Foto: Cineclub Vic

Arxivat a