Dotze webs d'ajuntaments osonencs, distingits per la seva transparència

Sant Hipòlit i les Masies de Voltregà, Balenyà, Taradell, Vic, Tavèrnoles, Sant Julià de Vilatorta, Manlleu, Prats de Lluçanès, Calldetenes, Seva i Vilanova de Sau reben el Segell Infoparticipa

Elvira Vilardell
16 de desembre del 2014
Actualitzat a les 14:59h
El  web de l'Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà
El web de l'Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà | Adrià Costa
Web de l'Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà. Foto: Adrià Costa

Dotze municipis d'Osona han rebut el Segell Infoparticipa, un distintiu que reconeix la qualitat i la transparència de la comunicació dels webs dels ajuntaments. Aquests resultats formen part de la segona onada de l'estudi, que en la seva primera edició ja va incloure vuit localitats osonenques. A més, tot i no obtenir el segell, els webs municipals de Roda de Ter i Montesquiu han obtingut un reconeixement per la seva evolució positiva amb relació a la primera onada.

El document, realitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), analitza 41 indicadors per avaluar la informació dels portals virtuals dels consistoris. Aquests requisits se centren principalment en quatre temes: els representats polítics, la gestió de recursos, les dades que proporciona l'ens local sobre aquesta gestió i les eines de participació ciutadana.

Dels dotze ajuntaments de la comarca que han rebut el certificat, el web de Sant Hipòlit de Voltregà i el de les Masies de Voltregà són els més ben valorats. De fet, ambdós municipis han obtingut una puntuació del 100%, o sigui, els portals d'aquests consistoris compleixen tots els requisits examinats pels diversos experts de la UAB.

La resta de localitats d'Osona que han estat reconegudes amb el distintiu també han assolit qualificacions notables: Balenyà (98%), Taradell (98%), Vic (98%), Tavèrnoles (95%), Sant Julià de Vilatorta (95%), Manlleu (93%) -que va presentar el seu nou web recentment-, Prats de Lluçanès (90%), Calldetenes (85%), Seva (80%) i Vilanova de Sau (80%).

A la segona edició del Segell Infoparticipa han entrat noves localitats: Sant Hipòlit de Voltregà, que com ja s'ha dit ha aconseguit la màxima puntuació; Vilanova de Sau; Sant Julià de Vilatorta; Seva; Taradell, i Vic. Pel que fa als pobles inclosos en ambdues edicions, tots registren valoracions similars, excepte Tavèrnoles, que ha incrementat de manera rellevant la seva nota passant del 78% al 95%, esdevenint així el municipi de menys de 1.000 habitants més ben valorat de tot Catalunya.

Els nous certificats s'entregaran el poper dilluns, 22 de desembre, en un acte que presidirà la vicepresidenta del Govern i consellera de Governació, Joana Ortega. En total, 67 ajuntaments d'arreu de Catalunya rebran el Segell Infoparticipa.  
 

Més informació sobre la segona edició del Segell Infoparticipa

Indicadors utilitzats per avaluar els ajuntaments

Mapa interactiu dels ajuntaments valorats pel Segell Infoparticipa