Es restableix la circulació de trens l'endemà de la ventada

La circulació en el tram entre la Garriga i Sant Martí de Centelles ha estat quasi 24 hores tallada | El conductor del comboi sinistrat continua ingressat en estat greu

Estat en que ha quedat un comboi després de l'impacte d'un arbre  prop del Figaró
Estat en que ha quedat un comboi després de l'impacte d'un arbre prop del Figaró | Jordi Borràs
Redacció Osona.com
10 de desembre del 2014
Actualitzat a les 11:43h

Estat en que ha quedat el comboi després de l'accident prop de La Garriga. Foto: Jordi Borràs


La circulació de trens entre Sant Martí de Centelles i la Garriga s'ha restablert poc després de les 11 d'aquest matí. Ha estat quasi un dia sencer tallat a causa del fortíssim impacte que va patir ahir un comboi amb un arbre que va caure a la via a causa del fortíssim temporal de vent. Inicialment, la línia va quedar sense servei des de l'Hospitalet fins a Vic però a mesura que han passat les hores s'ha reduït el tram afectat –ahir a la nit encara entre Vic i la Garriga.

L'incident es va produir a tocar del Figaró quan un arbre va impactar contra un tren i aquest va descarrilar. Malgrat que cap dels 200 passatgers va resultar afectat, el conductor va quedar ferit greu i evacuat en un centre hospitalari amb pronòstic greu (sembla que se li haurà de tallar una cama).

 

L'arbre ha malmès l'interior del tren. Foto: Jordi Borràs

Una estona abans d'aquest incident un altre tren havia impactat contra un altre arbre entre Vic i Balenyà però, en aquest cas, el comboi va aconseguir mantenir-se a la via i arribar fins a la propera estació malgrat tenir el vidre davanter totalment inservible. Els passatgers, com els de l'altre tren afectat, van ser evacuats i van intentar prosseguir la marxa amb autobusos.

Paral·lelament, centenars d'arbres van caure a l'autovia C-17, especialment al tram entre l'Ametlla del Vallès i la Garriga. El cas més greu en aquesta via es va produir entre les dues poblacions quan un pi va caure deixant la carretera tallada en ambdós sentits durant varies hores. La circulació es va restablir a mitja tarda, tot i que van continuar les llargues cues quilomètriques durant unes hores.

D'altra banda el vent també va provocar incidències greus en el subministrament elèctric a molts punts d'Osona al llarg de tota la tarda de dimarts. Estabanell Energia va informar a dos quarts de sis a través del seu Twitter que el servei ja s'havia restablert en la seva totalitat a la comarca. Tot i això, segons va poder constatar aquest diari, encara hi havia incidències puntuals a llocs com Taradell, Tona i Vilanova de Sau amb clients d'Endesa, que s'han anat solucionant al llarg de la nit.
 

Minut a minut de les incidències causades pel vent a Catalunya


L'arbre ha impactat de ple en un tren. Foto: Jordi Borràs