L'osonenca Cristina Gallach, nova responsable de comunicació de l'ONU

La periodista, amb una àmplia trajectòria internacional, era fins ara la cap de la unitat de Relacions Públiques del Consell de la Unió Europea a Brussel·les

Redacció Osona.com
05 de desembre del 2014
Actualitzat el 06 de desembre a la 13:48h
Javier Solana i Cristina Gallach, en una imatge d'arxiu
Javier Solana i Cristina Gallach, en una imatge d'arxiu | A. Matamoros

El secretari general de la ONU, Ban Ki-moon, ha nomenat aquest dijous Cristina Gallach com a nova responsable de comunicació de l’organització internacional. La periodista de Sant Quirze de Besora substitueix en el càrrec l’austríac Peter Launsku-Tieffenthal.

Gallach, que fins ara s’encarregava de la unitat de Relacions Públiques del Consell de la Unió Europea a Brussel·les, té "una gran experiència en comunicació, informació, diplomàcia pública, relaciones internacionals i política de seguretat", tal com assenyala l’ONU en una nota. També destaca pel seu “lideratge i una experiència pràctica de gestió”, afegeix el comunicat.

La nova responsable de comunicació de l’ONU ha treballat en premsa, ràdio i televisió. Abans del càrrec a l'àrea de Relacions Públiques de la Unió Europea, al qual va accedir el 2010, va ser portaveu del govern espanyol en la presidència rotatòria de la Unió Europea (2010). També va ser portaveu i consellera assessora de mitjans de l’Alt Representant de la Política Exterior de Seguritat Comuna de la Unió Europea (1999-2009), i abans portaveu adjunta a l’OTAN, durant l’etapa de Javier Solana com a secretari general de la Aliança Atlàntica (1995-1999). Com a periodista ha treballat en les delegacions de l'Agència Efe a Brussel·les (1993-1996) i a Moscou (1990-1992), a El Periódico (1986-1990), al diari Avui, com a corresponsal als Estats Units (1984-1986), i com a reportera de TVE a Barcelona (1983-1984).

Gallach, llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, té un màster de Relacions Internacionals per la Universitat de Colúmbia de Nova York. En els últims anys ha estat considerada una de les 30 persones més influents a Brusel·les. És membre actiu de la xarxa internacional “Women in International Security, (WiiS)” (Dones en la seguretat internacional) i també és membre de la junta directiva del Cercle d’Economia a Barcelona.