Argal compra Embotits Monells

L'empresa osonenca mantindrà l'autonomia de gestió, tindrà personalitat jurídica pròpia i operarà amb la seva marca d'origen

Redacció
02 de desembre del 2014
Actualitzat el 03 de desembre a les 8:25h
El Grup Alimentari Argal, dedicat a la fabricació d'embotits i plats preparats, ha comprat la companyia osonenca Embotis Monells. La notícia l'ha fet pública aquest migdia el diari econòmic Expansión, que s'ha avançat al comunicat oficial d'Argal, publicat fa poca estona.

Segons el document enviat per la companyia compradora, Monells mantindrà l'autonomia de gestió, tindrà personalitat jurídica pròpia i a més, operarà amb la seva marca d'origen. L'operació també preveu mantenir el soci de referència de la companyia, Pere Monells, en l'accionariat i al capdavant de la direcció general. En el comunicat, Argal explica que amb aquesta compra vol millorar la seva competitivitat en el sector i augmentar la seva facturació, que preveu que creixi fins els 275 milions d'euros.

Antonio Escribà, president del Grup Alimentari Argal estima que “l’adquisición d’Embotits Monells contribueix a la consolidació d’un sector excessivament atomitzat i permet optimitzar les oportunitats d’inversió en I+D+I, així com guanyar capacitats per entomar projectes de major envergadura nacional i internacional”. Per altra costat, José M. Orteu, conseller delegat del grup afegeix que “el conjunt del grup comptarà amb una plantilla que superarà els 1.000 treballadors, mantenint el nivell de treball i amb possibilitats de creixement en base a nous projectes”.

Per la seva banda, Pere Monells, soci de referència d’Embotits Monells, argumenta que “la integració de la companyia al Grup Alimentari Argal millora la seva competitivitat i sostenibilitat de cara als reptes presents i futurs, unint forces i talent per despuntar en el competitiu mercat carni espanyol i reforçar la seva posició internacional”.

Argal, amb una plantilla de 740 treballadors, estima tancar el 2014 amb unes vendes de prop de 190 milions d'euros, vuit més que l'any passat. L'empresa té la seva seu a Miraelcamp (Lleida), on també hi posseeix una planta de producció. A banda d'aquest centre també té altres fàbriques repartides en diversos punts del territori com ara Lumbier (Navarra) i Fregenal de la Sierra (Badajoz). Els propietaris d'Argal són els empresaris Antonio Escribà i Josep Maria Orteu.

Per la seva banda, Monells, que compta amb 293 treballadors, va facturar l'any passat gairebé 90 milions d'euros i té tres plantes de producció, dues situades a Sant Miquel de Balenyà i una altre a Sant Hipòlit de Voltregà. Fins a dia d'avui l'empresa era propietat de la família Monells Comes, que la va fundar el 1975.