Tavèrnoles ja té mapa del seu patrimoni cultural

El document inclou 203 elements que es poden consultar a través del web de la Diputació

Redacció
02 de desembre del 2014
Actualitzat a les 12:52h
La Diputació de Barcelona va lliurar la setmana passada a l'Ajuntament de Tavèrnoles el mapa de patrimoni cultural del municipi, que inclou 203 elements culturals i naturals del terme. Aquest document permetrà al consistori poder establir les mesures necessàries per a protegir i conservar el patrimoni de la localitat.

Dels elements inventariats el 63'5% corresponen a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 1'5% és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), un 9% són elements documentals (fons documentals i d'imatges), un 13% immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 13% natural (zones d'interès natural i espècimens botànics singulars).

Els elements del mapa es poden visualitzar a través d'un sistema d'informació geogràfica que inclou el web de la Diputació. La pàgina permet accedir a les dades concretes de cada un dels components incorporats dins el plànol.

El document el van elaborar tècnics de l'oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de diferents persones del municipi i de l'Ajuntament.
 

Mapa del patrimoni cultural i natural de Tavèrnoles