Podem es presentarà a les eleccions municipals a Osona

La formació no farà servir la marca del partit i participarà als comicis sota el paraigües d'"agrupacions de lectors"

Redacció Osona.com
01 de desembre del 2014
Actualitzat el 09 de desembre a les 10:59h
Podem Osona ha donat un pas més en el seu intent d’implementació a Osona. La formació ha decidit presentar-se a les properes eleccions municipals, que se celebraran el maig de 2015, després de “la il·lusió despertada entre bona part dels habitants de la nostra comarca, que han vist amb esperança l'aparició de la nostra formació”.

Podem Osona vol estar present en totes aquelles poblacions en les quals pugui aconseguir reunir els suficients suports per preparar i conformar llistes d'unitat popular, sota la forma “d’agrupacions d’electors”, agrupacions obertes a la participació de tothom però sense renunciar als signes d'identitat de Podem (no es faran servir les sigles del partit, que ha estat desestimat a tot l'Estat). Per això, des de Podem Osona es fa una crida a la participació ciutadana, però deixant clar que tothom, sense excepció, estarà obligat a acceptar els següents requisits mínims:

• Les agrupacions d'electors no son una suma de sigles sinó de persones, per tant es vol formar una agrupació de ciutadans i ciutadanes en la que tothom tindrà el mateix valor.

• Es necessiten ciutadans disposats a treballar de manera honesta, transparent i desinteressada en benefici dels seus municipis.

• Qui participi ha de ser plenament conscient que entra a formar part d'una assemblea ciutadana, on la metodologia de treball és el consens, estant en tot cas disposat a sotmetre a la voluntat de la majoria, i en la qual tots i cadascun dels seus membres tindran el mateix pes i responsabilitats en la presa de decisions.

• L’elaboració i posicions de les llistes es farà per decisió de la ciutadania i buscant la màxima paritat entre gèneres.

• Es respectarà un codi ètic elaborat entre tots els membres de l’agrupació o en el seu defecte el de Podem.

• Es remarca que la voluntat és la de respectar per damunt de qualsevol altra cosa els trets essencials de la democràcia: la llibertat, equitat, diversitat i justícia.