La JNC referma des de Vic el seu compromís amb la llista unitària

El Consell Nacional ha comptat amb la presència de Marta Pascal i Francesc Homs

Redacció Osona.com
29 de novembre del 2014
Actualitzat el 01 de desembre a la 13:35h
Francesc Homs i Marta Pascal, a Vic
Francesc Homs i Marta Pascal, a Vic | JNC

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) ha celebrat avui el seu Consell Nacional al recinte El Sucre, a Vic, amb la presència d’uns 200 joves nacionalistes procedents dels quadres territorials d’arreu del país. L’acte ha comptat amb la presència, entre altres, de la presidenta de la JNC i diputada al Parlament, Marta Pascal, i del conseller de Presidència, portaveu del Govern i vicesecretari general de CDC, Francesc Homs.

En el seu informe polític, Marta Pascal ha destacat que els “joves nacionalistes hem fet els deures, complint el compromís amb els joves catalans de posar les urnes i caminar cap a la llibertat de Catalunya”, en balanç a la campanya i a la consulta del passat 9 de novembre. A partir d’aquí, la JNC ha de centrar els seus esforços en fer possible la llista unitària pel “sí” i eixamplar la majoria a favor de la independència entre els joves, ha instat.

El procés però, segons Pascal, també és una oportunitat per fer un país millor, ja que “els partits polítics també tenim el deure de regenerar-nos en aquests 18 mesos marcats pel president Artur Mas perquè fer un nou estat ens interpel·la a tots”.

En la cloenda del Consell Nacional ha intervingut Francesc Homs, que ha analitzat el moment polític en que vivim. Segons el portaveu del Govern: “El projecte de fer un estat independent és viable econòmicament i representa una oportunitat per a Catalunya, però també a Espanya”, en al·lusió a les reformes estructurals i democràtiques que necessita l’Estat espanyol, més després de la judicialització i que ha mostrat respecte el procés català. Resumint els sentiments del poble català, “tenir un estat és un desig del passat, necessitat del present, i garantia del futur”, ha afegit.

Aquest ha estat el darrer Consell Nacional ordinari del mandat de la JNC, ja que s’ha convocat per als propers dies 27 i 28 de febrer i 1 de març el XVIIIè Congrés de la formació, on es renovarà la totalitat dels càrrecs orgànics de l’organització i on, per primer cop, el proper president s’escollirà mitjançant primàries.

El Consell Nacional ha servit també per aprovar diferents propostes de resolució:

PUNTS APROVATS

1.    A favor de la creació d’una llista unitària a favor del “sí” a la independència a les properes eleccions catalanes, que volem que siguin plebiscitàries.

2.    Denunciar la querella presentada pel fiscal general de l’Estat contra el president Mas i les conselleres Ortega i Rigau.

3.    Defensant el decret català per lluitar contra la pobresa energètica i denunciant el recurs de l’Estat contra aquest.

4.    A favor de treballar per a la limitació de mandats en el sí de l’organització i a les institucions polítiques.

5.    Defensant la protecció del patrimoni català i turístic, tot potenciant-lo.
 

Marta Pascal, en el seu discurs al Sucre. Foto: JNC

Arxivat a