El Col·legi d'Aparelladors d'Osona compleix 40 anys

L'entitat ha organitzat una exposició d'art amb obres del seu fons realitzades per creadors de la comarca

Toni Coromina
28 de novembre del 2014
Actualitzat a les 20:58h

Una de les obres de l'exposició. Foto: Toni Coromina


Per celebrar el 40è aniversari de l’obertura de la seva seu a Vic, el Col·legi d'Aparelladors d’Osona ha organitzat una exposició amb obres del seu fons d’art realitzades per catorze artistes osonencs. L’entitat va escollir set artistes, un per cada una de les diferents disciplines artístiques que havien exposat al col·legi, i cada un d'ells en va triar un altre.

A l’exposició, que s’inaugura aquest divendres 28 de novembre a les 7 del vespre, s’hi poden veure obres de Josep Ricart (pintor i escultor), Pep Domènech (escultor), Manolo Gómez (pintura), Joan Vall (pintura), Carles Vergés  (dibuix, pintura, gravat), Marta Calvo (dibuix i pintura), Rosa García (ceràmica),  Biel Barnils (poesia escultura), Toni Casassas (fotografia, vídeo, pintura), Alba Curós (vídeo, cinema), Xevi Vilaregut (fotografia), David Fajula (disseny, fotoperiodisme), Ferran Blancafort (dibuix, fotografia), Núria Expósito (gravat).

La mostra del fons d’art es podrà veure fins el 31 de gener de 2015, a la Rambla Passeig 71 de Vic. Els horaris de visita són: de dimarts a divendres de 9 a 13h; dimarts i dimecres, de 15h. a 17h.; i dissabtes , de 18h. a 20h.

El Col·legi d’Aparelladors d’Osona, una entitat implantada Vic durant l’anomenada “transició democràtica”, des dels seus inicis es va comprometre  clarament amb els moviments democràtics del moment, amb la cultura i amb els artistes més innovadors de casa. En un escrit divulgatiu de l’exposició, “Diàleg en el temps”, el poeta i narrador vigatà Víctor Sunyol sintetitza la tasca de l’entitat:

“En la història dels pobles, de les comunitats, sempre s’hi troben uns nuclis dinamitzadors o catalitzadors dels moviments polítics, socials o culturals. Les circumstàncies de la Catalunya contemporània han fet que, per l’entorn social i les persones que les impulsaven,  aquesta funció l’exercissin, per substitució, institucions que tenien l’objectiu final (o legal) ben lluny d’aquests afers.

Indubtablement, aquest és el cas del “Col·legi d’Aparelladors d’Osona”. La seva primera seu, a Plaça, ha estat un punt neuràlgic de la vida política, social i cultural de la Comarca. En aquest sentit, la sala d’exposicions ha esdevingut vital per a l’evolució i la formació dels nostres artistes i la difusió de la seva obra, per presentar artistes d’altres territoris, noms emergents i noms consolidats, i també per acollir col·lectius i iniciatives vinculats a les arts visuals.

En l’inici d’una programació estable a la sala de la nova seu, el gest d’aparellar artistes joves als artistes vinculats a la primera època del Col·legi, mostra explícitament la voluntat de seguir fidel al projecte inicial, fidelitat que implica transformació, renovació i obertura a noves generacions i noves formes d’expressió.

Aquests “diàlegs en el temps”, que ho són també en l’espai, resulten ser també diàlegs interns del propi espectador. Diàlegs en què se li manifesta I s’emmiralla la seva trajectòria vital i sentimental i/o les fines línies que des del present l’uneixen a un temps passat i a un futur just esbossat. Al capdavall, una de les funcions de la creació artística”.
Arxivat a