Vila d'Abadal demana pas per al municipalisme i la societat civil a les plebiscitàries

L'ANC, Òmnium i l'AMI valoren la proposta d'Artur Mas i reclamen unitat

Redacció
26 de novembre del 2014
Actualitzat a les 10:06h
La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, i el president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, han valorat a "El Matí de Catalunya Ràdio" el full de ruta que el president Artur Mas va presentar ahir per portar Catalunya a la independència.

Forcadell ha afirmat que la proposta és "molt valenta i que ho ha posat molt difícil perquè no s'accepti", mentre que Muriel Casals ha destacat que es necessita "la màxima unitat possible" per portar a terme aquesta proposta que "fa fàcil una cosa molt difícil, que és aconseguir la independència d'un país". Per la seva banda, Vila d'Abadal ha recordat que "tenim gent que no escolta i partits polítics que estan sords. Per tant, toca els ajuntaments i a la societat civil tirar endavant amb aquesta proposta, i els partits que facin el que creguin que han de fer". 

Tant l'ANC com Òmnium Cultural valoraran la proposta de Mas en els propers dies. Per això, Forcadell també ha convidat els partits polítics a reflexionar i ha demanat diàleg entre ells per tal d'arribar a un acord: "Demanem diàleg i la màxima unitat per no perdre aquesta oportunitat històrica". Sobre el paper de la societat civil en aquest procés, Muriel Casals ha deixat clar que cadascú ha de fer la seva feina: "La nostra feina és eixamplar la majoria pel sí, no fer d'estratega ni de líder polític", ha afirmat. El president de l'AMI ha demanat a Carme Forcadell i Muriel Casals "que pressionin els partits i, si cal, que encapçalin una llista totes dues", i ha recordat que "l'esperit de poble", el que hi va haver el 9-N, és el que necessitem fins arribar a la independència. 

L'ANC va marcar el 23 d'abril per fer una declaració d'independència, en el sentit que seria el dia fixat per començar a treballar en les bases per aconseguir-la. Forcadell ha assegurat que el calendari que va presentar ahir Artur Mas s'adiu al full de ruta de l'ANC. "També teníem marcat aquest període de 18 mesos. Entenem que per declarar la independència hem de donar seguretat a la població, i això no es fa d'un dia per l'altre. És un termini raonable". 
 

Text de la conferència d'Artur Mas del 25-N




 
Arxivat a