Tertúlia filosòfica al Fòrum de Debats

Albert Espona i Joan Ferrer debatran divendres sobre el naixement de la filosofia

Redacció Osona.com
25 de novembre del 2014
Actualitzat a les 14:44h
El Fòrum de Debats organitza per a aquest divendres, 28 de novembre, una tertúlia amb el títol de "El naixement de la filosofia", que serà introduïda per Joan Ferrer Gràcia, llicenciat en Filosofia i en Filologia Clàssica, traductor i professor, i Albert Espona, llicenciat en Filosofia i professor. La tertúlia començarà a dos quarts de nou i tindrà lloc al restaurant-cooperativa La Cuca, carrer Canyelles, 3 (entre la Plaça de Sant Felip i la Plaça Canonge Collell), de Vic. Com és habitual, els assistents tenen l'opció de sopar allà mateix.

En aquesta xerrada es parlarà de l'ocupació que els grecs van anomenar "filosofia" i del que va significar el seu sorgiment per a la posterior evolució cultural d'Europa. Les consideracions teòriques es complementaran amb l'anàlisi de determinats girs lingüístics i amb la lectura de textos concrets. Així mateix, s'argumentarà per què aquests coneixements poden continuar interessant una persona del segle XXI.

Joan Ferrer Gràcia (Berga, 1965), llicenciat en Filosofia i en Filologia Clàssica per la Universitat de Barcelona i amb una experiència de 25 anys com a professor a l'ensenyament secundari públic de Catalunya, actualment exerceix la docència a l'EASD de Vic (antiga Escola d'Arts i Oficis). És autor de l'única traducció catalana completa dels textos que representen el naixement de la filosofia, “De Tales a Demòcrit, El pensament presocràtic. Fragments i testimonis” (2011), i acaba de presentar la tesi doctoral sobre Parmènides a la Universitat de Girona.

Albert Espona (Vic, 1967) és llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona i treballa des de fa 24 anys com a professor d'aquesta matèria a l'ensenyament secundari de Catalunya i actualment exerceix la docència al Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic. Durant uns quants anys va alternar aquesta tasca amb el treball periodístic al setmanari La Marxa.
Arxivat a