Josep M. Membrado guanya per vuitè cop el campionat català de ral·lis

L’olostenc s’emporta la victòria al Ral·li 2000 Viratges | El campionat ha tingut un gran protagonisme osonenc, amb Albert Orriols campió d’asfalt i Carles Llinàs, gairebé de terra

Redacció Osona.com
24 de novembre del 2014
Actualitzat el 28 de novembre a les 10:22h

Josep M. Membrado, al Ral·li 2.000 Viratges. Foto: Fotoesport


Josep M. Membrado en tenia prou al Ral·li 2.000 Viratges amb controlar que Albert Orriols no guanyés tots els trams per assegurar-se el títol del Campionat de Catalunya absolut de Ral·lis. Però el pilot d’Olost no va deixar marge a l’especulació i va sortir a totes, a la darrera prova del campionat, disputada el passat dissabte per terres del Bages. Membrado, amb Jordi Vilamala com a copilot i amb el Mitsubishi Evo X que va recuperar per aquest ral·li, va aconseguir un triomf inapel·lable, amb la victòria parcial en nou dels 10 trams disputats. Amb aquest resultat, Membrado aconsegueix el seu vuitè títol català que engrandeix encara una mica més la seva espectacular trajectòria esportiva.

La prova i el campionat de ral·lis d’enguany han tingut un protagonisme totalment osonenc. El segon classificat al Ral·li 2.000 Viratges, a 35,7 segons, va ser el tàndem Albert Orriols i Miquel Muñoz, de l’Escuderia Osona, que va lluitar pel títol fins a la darrera prova. En tot cas, els osonencs han signat una gran temporada i s’han classificat en segon lloc al campionat absolut i han guanyat el campionat català sobre asfalt. En tercera posició, tant en aquest darrer ral·li com al campionat, hi trobem un altre equip de l’Escuderia Osona, Carles Llinàs i Kiko Torra, que també tenen gairebé a la butxaca el campionat català sobre terra, a manca d’una prova.

Al Ral·li 2.000 Viratges, Membrado ja va mostrar les seves intencions en el primer pas pel bucle inicial (Taurons i Vilaredes), on va signar el millor crono i va establir les primeres diferències sobre el seu rival directe. En la segona passada, Membrado va tornar a ser el més ràpid, la qual cosa va fer que acabés aquesta primera part de la prova amb una avantatge de 17” sobre Llinás, mentre que el tercer lloc era per a Orriols, a 27”.

La segona part de la prova, organitzada pel Biela Club Manresa, va ser un punt i seguit. En el primer pas per Odena, Membrado i Orriols van quedar separats per tan sols una dècima de segon. A partir d’aquí, el domini de Membrado el va portar a ampliar les diferències al seu favor després de cada especial disputada.

“Estic content pel resultat, hem encertat en general el plantejament de la prova. Durant el ral·li, hem mantingut en tot moment la concentració i el 8è triomf en el 2.000 Viratges ens ha portat al 8è títol català de ral·lis”, deia un exultant Membrado en finalitzar la prova.
 

Resultat del Ral·li 2.000 Viratges