Una granja de Sant Martí de Centelles conquereix els premis Porc d'Or 2014

L'empresa es va emportar per primera vegada en la història del certamen els dos guardons de major reconeixement | Osona va acumular un total de 12 premis repartits per vuit empreses

Elvira Vilardell
24 de novembre del 2014
Actualitzat a les 18:10h
Josep Solé, sostenint el Porc d'Or amb diamant sota la mirada del conseller Josep Maria Pelegrí
Josep Solé, sostenint el Porc d'Or amb diamant sota la mirada del conseller Josep Maria Pelegrí | Aga comunicació

Josep Solé sostenint el Porc d'Or amb diamant sota la mira del conseller Josep Maria Pelegrí. Foto: Aga comunicació


La Granja Sant Martí, de l'empresa Pinsos Grau S.A., va guanyar per primera vegada a la història els dos premis més rellevants del certamen Porc d'Or, que es va celebrar divendres, 21 de novembre, a Lleida. Es tracta del màxim guardó, el Porc d'Or amb Diamant, i del reconeixement a l'empresa amb més productivitat, i és que enguany aquesta granja ha batut un nou rècord: 34,78 garrins deslletats per truja i any.

D'acord amb el dictamen del jurat aquesta granja osonenca “destaca per la seva gran eficiència productiva i nivell sanitari, pel seu equip humà jove i professional, així com per l'excel·lent maneig dels animals".

Granja Sant Martí, però, no va estar l'única companyia de la comarca distingida en aquest certamen. De fet, Osona va acumular en aquesta XXI edició dels guardons Porc d'Or un total de 12 premis que es van repartir vuit granges.

L'empresa de Sant Martí, a banda de ser distingida amb els dos guardons principals, també va rebre el Porc d'Or de productivitat numèrica en la quarta categoria. En la segona categoria d'aquest mateix àmbit va guanyar el bronze la granja Vernera (Sant Boi de Lluçanès).

Seguint amb aquest mateix bloc, el de la productivitat numèrica, la granja Castellets (Taradell); la granja Torremagra (Collsuspina), i la granja Molist-Can Toi (Sant Martí Sescots) es van emportar l'or, la plata i el bronze, respectivament en la tercera categoria. Per la seva banda, Can Marçal (les Masies de Voltregà) i Caracac (l'Esquirol), van ser premiades amb la plata i el bronze en la quarta categoria del mateix apartat.

La plata de garrins deslletats per truja de baixa va ser per la granja Castellets, premiada en la tercera categoria. La granja Espadaler (Sant Quirze de Besora) va obtenir el bronze en el mateix àmbit, un guardó que també va recollir la granja Alovet (Sant Bartomeu del Grau), tot i que en aquest cas en la quarta categoria.

Si es passa de l'àmbit comarcal a l'autonòmic, Catalunya va convertir-se de nou en la comunitat més premiada: 20 guardons. D'aquests premis 13 van recaure a la demarcació de Barcelona, cinc a la de Lleida i dos a la de Girona, amb un total de set estatuetes d'or, set de plata i sis de bronze. A Catalunya la van seguir la comunitat d'Aragó, amb 12 distincions per deu granges, i Navarra que amb cinc premis repartits entre 5 granges.

La gala d'enguany va comptar amb l'assistència de més de 650 professionals del sector porcí d'arreu de l'estat espanyol, a més de personalitats polítiques com la ministra d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, i el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Pelegrí.

Els Premis Porc d'Or van néixer el 1994 de la mà de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries amb l'objectiu de reconèixer el treball d'aquelles empreses i explotacions del sector porcí que són capaces de superar els nous reptes que contínuament planteja aquesta activat.
 

Foto de família de nominats del certamen. Foto: Aga comunicació



 
Arxivat a