Tió, tió, caçatió!

Una empresa de Rupit retorna als orígens i ofereix la possibilitat de cercar el tronc nadalenc al bosc

Els tions de Rupit Viu!
Els tions de Rupit Viu! | Rupit Viu!
Elvira Vilardell
23 de novembre del 2014
Actualitzat el 24 de novembre a les 18:11h

Els tions de Rupit Viu!. Foto: Rupit Viu!


L'emprenedor Llorenç Vallès va decidir fa dos anys anar a viure a Rupit-Pruit amb la seva família i deixar Barcelona. Només un any després, captivat per l'entorn natural de la localitat, ja obria un negoci per potenciar-ne la seva cultura, medi rural i gastronomia. Entre les propostes que planteja l'empresa Rupit Viu! en destaca especialment una: el caçations.

Aquesta activitat replanteja la manera de viure aquesta tradició tan catalana i en certa manera la retorna als seus orígens, quan la família anava al bosc a cercar el tronc nadalenc. Així doncs, els qui s'apuntin a la iniciativa podran caçar el seu propi tió -cada un caracteritzat de manera peculiar- pels boscos de Rupit i fer-ho d'una forma diferent i autèntica.

Els participants, després de sol·licitar una data a través del web de l'empresa, reben un correu electrònic en què hi apareix: un mapa amb la descripció del punt on es troba el tió, un enllaç a Google maps amb la seva ubicació i també les coordenades GPS per si volen utilitzar el mòbil durant la cerca.

A més, Vallès facilita un telèfon de contacte per si hi hagués alguna incidència, com ara que algú s'hagués emportat el tió o l'hagués canviat de lloc. De moment, però, “no ha passat res i tothom s'ha comportat amb molt civisme”, ha explicat en aquest diari.

Per tal de protegir el medi ambient i intentar contrarestar l'impacte negatiu que genera viatjar amb cotxe, RupitViu! dóna la possibilitat als seus clients de fer una petita donació destinada a projectes de protecció de l'entorn natural del Collsacabra.