La segona estrella Michelin se li resisteix a Can Jubany

El restaurant de Calldetenes i la Fonda Sala d'Olost mantenen una estrella a la prestigisiosa guia gastronòmica de 2015, que s'ha presentat en una gala a Marbella

Pere Pratdesaba
20 de novembre del 2014
Actualitzat el 21 de novembre a les 8:13h
Nandu Jubany, davant del seu restaurant. Foto d'arxiu : Adrià Costa

Les dues estrelles no es mouen d’Osona. La Fonda Sala d’Olost i Can Jubany de Calldetenes mantenen la distinció de la Guia Michelin, amb una estrella cadascun, tal com s'ha fet públic la passada nit en una gala a Marbella, en la qual s'ha presentat l'edició peninsular de la prestigiosa guia gastronòmica.

En el cas del restaurant de Calldetenes, però, la decisió ha tornat a deixar un regust agredolç. De la mateixa manera que els dos anys anteriors, les travesses donaven  l'establiment com un dels candidats a obtenir una segona estrella. No ha pogut ser.

A finals del 2010, el restaurant de Calldetenes va patir una reforma de dalt a baix, que va incloure les cuines i que va superar la inversió d’un milió d’euros. Durant aquests últims anys, la tasca del cuiner ha estat reconeguda amb escreix, amb premis, aparicions a capçaleres importants o activitats molt diverses en certàmens de prestigi.

Escassetat a Catalunya

A diferència d'edicions anteriors, on Catalunya ha acumulat estrelles Michelin any rere any, en aquesta ocasió la collita ha estat més aviat escassa. L'únic canvi de consideració és l'estrella que ha rebut el restaurant de cuina nikkei (peruano-japonesa) Pakta de Barcelona, d'Albert Adrià.

Per altra banda, hi ha quatre restaurants catalans que han perdut l'estrella, per raons diverses: L'Aliança d'Anglès, d'Anglès (la Selva), per defunció del cuiner responsable del local; La Llar, de Castelló d'Empúries; i Mas Pau, d'Avinyonet de Puigventós, ambdues a l'Alt Empordà, perquè han cessat l'activitat; i el barceloní 41o, també d'Albert Adrià. que l'ha perdut temporalment perquè el local es trasllada.


Celebració dels 15 anys de Can Jubany. Foto: Adrià Costa
Documents