Mor Lluís Fiter, exalcalde de Sant Julià de Vilatorta

El Casal d’Avis, el Saló Catalunya i l’Aula de Cultura, alguns dels seus llegats

Lluis Fiter, en una imatge de 1998
Lluis Fiter, en una imatge de 1998 | Joan González
Redacció Osona.com
06 de novembre del 2014
Actualitzat el 08 de novembre a les 0:14h

Lluís Fiter i Pratdesaba, que fou alcalde de Sant Julià de Vilatorta entre els anys 1983 i 1991, ha mort a l’edat de 77 anys, segons un comunicat emès per l’Ajuntament d’aquesta localitat. La missa funeral tindrà lloc aquest divendres, 7 de novembre, a dos quarts de dotze del matí, a l’església parroquial de la població.

“La mort de Lluís Fiter suposa, en primer lloc, una sentida pèrdua personal per la que expressem el nostre condol a la seva família i éssers estimats i, en segon lloc, la pèrdua d’un antic company i valuós alcalde de Sant Julià de Vilatorta”, diu l’Ajuntament a la nota.

Durant la seva trajectòria al capdavant de l’Ajuntament, Fiter va treballar per al poble en projectes importants i que han transcendit el seu mandat. Durant aquesta època com a alcalde, l’Ajuntament va crear el primer Casal d’Avis, que fou ubicat a l’equipament de Ca l’Anglada, i va adquirir i remodelar el Saló Catalunya i l’Aula de Cultura, que van passar a ser centres culturals actius del municipi. Cal destacar també la urbanització de les noves zones residencials.

Lluís Fiter també havia estat actiu col·laborador de vàries entitats del poble: va ser durant molts anys portador del Sant Crist en la processó de Mont-i-calvari i va col·laborar en el passant dels Tres Tombs.