Detingut a la C-17 amb 5.500 paquets de tabac de contraban al cotxe

Els cartrons tenen un valor de 23.000 euros

El tabac confiscat pels agents
El tabac confiscat pels agents | Mossos d'Esquadra
Redacció
06 de novembre del 2014
Actualitzat a les 11:31h

El tabac confiscat pels agents Foto: Mossos d'Esquadra


Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Vic van detenir dilluns, 3 de novembre, un home de 36 anys veí de Santa Coloma (Andorra) com a presumpte autor d'un delicte de contraban. El detingut va ser enxampat al quilòmetre 43 de la carretera C-17 -terme municipal de Seva- amb 550 cartrons de tabac, amb un valor aproximat de 23.000 euros.

Prop de les dues de la matinada de dilluns diversos agents que estaven realitzant un control a la C-17 van veure com un cotxe que se'ls apropava feia un canvi sobtat de direcció. El conductor del vehicle va agafar una sortida que hi havia uns 100 metres abans d'arribar al control, però aquest desviament conduïa precisament al lloc on es trobaven els agents.

Els mossos van aturar l'automòbil i van començar a fer preguntes al conductor. L'home es va posar molt nerviós i responia amb contestacions breus i ràpides i amb veu tremolosa. Els agents van observar que en els seients de la part posterior del cotxe hi havia un llençol fosc que tapava algun objecte voluminós.

Davant aquests fets, el cos de seguretat va demanar-li al conductor que obrís el portaequipatges, que va resultar està ple de cartrons de tabac. També se'n van trobar als seients de darrera, sota el seient del copilot i a la zona de la roda de recanvi. 

En total el conductor portava 5.500 paquets de tabac, els quals volia utilitzar per fer contraban, segons va confessar el mateix autor dels fets. El detingut, amb antecedents per fets similars, va passar el dia 4 de novembre a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Vic.