Sant Pere de Torelló compra 20 cabres per a un poblat africà

La localitat ha tirat endavant el projecte de Mossèn Valens, traspassat a finals de l'any passat

Elvira Vilardell
05 de novembre del 2014
Actualitzat a les 19:05h

Mossèn Valens Bisabwimana, el gener del 2013 durant la benedicció dels animals a Sant Pere de Torelló. Foto: Adrià Costa


Sant Pere de Torelló va tirar endavant el projecte engegat pel difunt Mossèn Valens Bisabwimana: ajudar les famílies del seu poble de procedència, Muhato (regió de Nyundo a Rwanda), amb la compra de diverses cabres. El Mossèn Josep M. Pujol es va reunir dimecres passat, 29 de novembre, amb l'alcalde del municipi osonenc, Jordi Fàbrega, per explicar-li com s'havia desenvolupat la campanya.

Durant la reunió el mossèn va entregar-li a Fàberga diversos documents segellats i signats pel capellà de la parròquia de Muhato, que contenien els propòsits marcats pel projecte, entre altres punts. Els objectius fonamentals de la iniciativa eren: reforçar les capacitats de les famílies, la millora de la qualitat de vida dels habitants i la promoció de la solidaritat. I és que les famílies que han rebut les cabres entregaran les seves cries a d'altres persones del poblat africà.

En els documents també es detallava que amb els diners que es van recol·lectar es van poder comprar un total de 20 cabres i construir estables per als animals. D'altra banda el capellà de la localitat africana ha plantejat a Sant Pere de Torelló iniciar un nou projecte: la creació d'una escola. Aquestes instal·lacions podrien beneficiar un mínim de 300 nens, tots ells fills de refugiats o orfes.

La iniciativa del Mossèn Valens Bisabwimana s'emmarcava dins el Cicle de música clàssica iniciat l'any passat a Sant Pere de Torelló, organitzat per l'Ajuntament. Cada un dels tres concerts que es van programar destinava la receptació obtinguda a un projecte solidari diferent. Aquest cicle de música es preveu que sigui bianual a causa d'assumptes pressupostaris i per tant, si es volgués seguir col·laborant amb la regió de Nyundo s'hauria de plantejar una campanya específica.
 

Mossèn Josep M. Pujol i Jordi Fàbrega durant la reunió. Foto: Ajuntament de Sant Pere de Torelló