Rull: «Mas és el president que ha anat més enllà per la llibertat dels catalans des de 1714»

El coordinador general de CDC fa, des de Vic, una crida a la participació en el procés participatiu del 9-N | Al míting també hi participen Anna Erra i Marta Pascal

Redacció Osona.com
05 de novembre del 2014
Actualitzat a les 18:24h
Josep Rull, aquest dimarts al míting de Vic
Josep Rull, aquest dimarts al míting de Vic | Adrià Costa

Josep Rull, aquest dimarts a Vic. Foto: Adrià Costa


El coordinador general de Convergència, Josep Rull, va assegurar aquest dimarts, 4 de novembre, a Vic, després de la suspensió cautelar per part del Tribunal Constitucional (TC), que “el 9-N té més potència que mai”. Per això va fer una crida als catalans a participar en la consulta per dir que “som un estat que té dignitat i no estem disposats a què ens trepitgin; que creiem en la democràcia; i que volem ser amos del nostre futur i que no deixarem que d’altres decideixin per nosaltres”. Rull en va parlar en un acte de campanya pel “sí-sí” que es va fer a la sala Marià Vila d’Abadal del Sucre de Vic, acompanyat de la diputada i presidenta de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), Marta Pascal, i la candidata de CDC a l’alcaldia de Vic, Anna Erra.

Durant la seva intervenció, Josep Rull va assegurar que “avui, el TC no ha suspès res, perquè jurídicament no existeix res”, que el nou 9-N està basat en els principis de “llibertat d'expressió i participació ciutadana, amb drets constitucionals” i que, per tant, diumenge “farem un exercici de llibertat d’expressió, de normalitat democràtica”. En aquesta línia, Rull va remarcar que “no ens pensem resignar de cap de les maneres, perquè l’Estat espanyol ha renunciat a ser l’Estat dels catalans” especialment, va dir, des de la sentència de l’Estatut.

El coordinador general de CDC també considera que el 9-N és fruit d’una “gran onada d’esperança en favor de la dignitat nacional que es mou des de la confiança”. Una prova d’aquesta implicació ciutadana i que “el poble dóna transcendència a allò que volem fer” és que en només 10 dies s’han inscrit 40.000 voluntaris per tirar endavant la consulta o que en 942 municipis hi haurà punts de votació. Rull també va celebrar que el Govern hagi decidit que el procés no s’atura i s’ha mostrat orgullós del president “que ha arribat més lluny per la llibertat dels catalans des del 1714”.

 

Anna Erra a l'acte de campanya del 9-N. Foto: Adrià Costa

Crida a la participació ‘sense por’

De la seva banda, Marta Pascal va criticar l’actitud del Govern espanyol davant del nou 9-N i va considerar que “ha fet el ridícul, permetent que se suspengués el procés de participació i no garantint que part dels seus ciutadans s’expressin”. Pascal va remarcar que el proper 9-N “està en joc el futur del país i la nostra dignitat” i per això va fer una crida a participar diumenge “perquè hem de ser més que mai per demostrar que no ens farem enrere, que estem convençuts del que fem i determinats que anirà bé i que no ens deixarem trepitjar”.

A l’acte també hi va internevir Anna Erra, que va insistir en la voluntat ferma d’anar a votar diumenge “per decidir el nostre futur, tot i les amenaces del Govern espanyol”. Per Erra, l’entesa amb Madrid “s’ha esgotat” i va asseguar que “a Vic estem a punt i preparats, amb il·lusió i esperança per tenir un nou estat que ens permeti desplegar les nostres potencialitats”. La candidata convergent, finalment, va fer una crida a votar “sí-sí” el 9-N i, abans, a treballar per explicar “als indecisos que no han de tenir por de fer-ho”.
 

Marta Pascal, aquest dimarts a l'acte de CDC a Vic. Foto: Adrià Costa

Arxivat a