Salvador Esteve visita Olost i Prats de Lluçanès

El president de la Diputació coneix diversos equipaments i es reuneix amb els alcaldes

Redacció Osona.com
01 de novembre del 2014
Actualitzat a les 8:14h
Salvador Esteve, amb Josep M. Freixanet, al Centre d'Interpretació Espai Perot Rocaguinarda d’Olost.
Salvador Esteve, amb Josep M. Freixanet, al Centre d'Interpretació Espai Perot Rocaguinarda d’Olost. | Diputació de Barcelona

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha visitat aquest divendres al migdia el municipi d'Olost, on ha pogut conèixer equipaments i infraestructures municipals en les quals la corporació ha intervingut o bé està previst que doni suport. A la tarda, Salvador Esteve ha anat a Prats de Lluçanès, on ha visitat la zona esportiva i l'escola bressol La Pilota.

La visita a Olost s'ha iniciat a l'Ajuntament, on Salvador Esteve ha mantingut una reunió amb l'alcalde, Josep M. Freixanet, qui li ha exposat alguns projectes de futur del municipi, per als quals ha demanat el suport de la Diputació de Barcelona.

Posteriorment, han fet un recorregut per veure in situ alguns d'aquests projectes presentats. La visita ha inclòs el centre històric del poble, el Centre Activa't i el Casal d'Avis. Tot seguit s'han dirigit al Centre d'Interpretació Espai Perot Rocaguinarda, un equipament que ofereix una visió de conjunt de la figura del bandoler lluçanès, nascut a Oristà el 1582 i mort a Nàpols en data indeterminada. Per mitjà de textos, imatges, objectes i projeccions audiovisuals, l'espai aborda aspectes relacionats no tan sols amb la biografia real del personatge històric de Rocaguinarda, sinó també la seva dimensió literària.

Esteve també ha visitat l'ermita i el carrer de Sant Adjutori. Aquí, l'Ajuntament té previst realitzar l'ampliació, pavimentació i clavegueram d'aquest vial, que té un pressupost de 46.000 euros.

La visita del president de la Diputació de Barcelona a Olost ha finalitzat a la zona esportiva, on es concentra la piscina municipal, el camp de futbol, el pavelló i una pista poliesportiva. En aquests terrenys l'Ajuntament té previst ubicar-hi també una pista de pàdel.

A la tarda, Esteve s’ha desplaçat fins a Prats de Lluçanès, on s'ha reunit amb l'alcalde, Lluís Vila; el president del Consell Comarcal d'Osona, Joan Roca; el diputat d'Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Salom: i el coordinador general de la Diputació de Barcelona, Xavier Forcadell, que han estat o estaran finançats per la Diputació de Barcelona

La primera visita ha estat l'ermita de Lurdes, on membres de l'associació de voluntaris que en fan el manteniment li han mostrat els darrers treballs de recuperació dels entorns. Seguidament, s'han desplaçat a la zona esportiva per conèixer els espais de la piscina, el tennis, el camp de futbol, la coberta del bar i els espais d'una futura pista de pàdel. Posteriorment, han visitat l'escola bressol la Pitota, un equipament que també ha comptat amb el suport de la corporació.
 
L'acte més institucional de la visita a Prats de Lluçanès ha estat a l'Ajuntament, on el president de la Diputació de Barcelona ha signat al llibre d'honor, acompanyat per diversos alcaldes dels municipis veïns de Sant Boi de Lluçanès, Olost, Oristà, Lluçà i Perafita. Esteve ha assegurat davant dels representants municipals que  la Diputació de Barcelona “ajuda a fer possible la voluntat del poble” i ha afegit que “la nostra feina és vetllar perquè tothom tingui els millors serveis possibles”.
 
El president de Diputació de Barcelona ha finalitzat l'estada a Prats de Lluçanès amb una visita al Centre de dia Bona Sort, on s'ha dirigit a les persones que hi havia celebrant la castanyada.
 

Salvador Esteve, al camp de futbol de Prats de Lluçanès, amb Lluís Vila, Joan Roca, Josep Salom i Xavier Forcadell. Foto: Diputació de Barcelona