El Tricicle, 35 anys pedalant

La companyia teatral celebra aquest 1 de novembre l'aniversari, amb doble funció de "Bits" a l'Atlàntida de Vic | Joan Gràcia assenyala que "la millor manera de celebrar-ho és actuant"

Jordi Palmer
01 de novembre del 2014
Actualitzat a les 18:52h
El Tricicle presenta actualment l'espectacle 'Bits'
El Tricicle presenta actualment l'espectacle 'Bits'

L'1 de novembre de 1979 tres joves actors -Joan Gràcia, Carles Sans i Paco Mir- havien de fer una funció durant la castanyada a Breda i com que d'alguna manera s'havien de dir i eren tres sobre l'escenari, van decidir anomenar-se El Tricicle i d'aquella manera van començar a pedalar. Així començava la història del grup de teatre més popular del país, que aquest 1 de novembre del 2014 celebra el seu 35è aniversari amb una doble actuació de l'obra "Bits" al Teatre L'Atlàntida de Vic.

El Tricicle porta "Bits" a la Sala Ramon Montanyà de l'Atlàntida de Vic aquest dissabte amb una doble funció, que tindrà lloc a les 18h i 20.30h. Les entrades tenen preus que oscil·len entre els 28 i 32 euros. 
 
 
“Vam començar per anar fent, estudiàvem i fèiem altres espectacles, però poc a poc El Tricicle es va anar solidificant”, assenyala Joan Gràcia en declaracions a Nació Digital, tot apuntant que “la millor manera de celebrar l'aniversari és actuant”. Això sí, hi haurà “pastís” per a tots els assistents i de cara a l'abril, “un llibre d'anècdotes i curiositats”.

Amb 35 anys de trajectòria, El Tricicle és l'única companyia teatral de tot l'Estat on els seus fundadors continuen en actiu fent d'actors després de tot aquest temps triomfant arreu amb les seves obres còmiques de teatre gestual. Actualment presenten "Bits", obra estrenada a Alacant el 24 de maig de 2012 i que possiblement serà la última obra de creació del Tricicle. “Mai se sap -apunta Gràcia-, però de moment diem que "Bits" és l'últim espectacle de creació, però després seguirem treballant, però no amb la intensitat d'ara”. De fet a 'Bits' encara li queda “un any i mig de gira”, i la intenció dels tres artistes es fer després “una gira de grans èxits”.
 

'Exit', del 1985, va ser la segona gran obra d'El Tricicle Foto: Tricicle
 

Gràcia, Sans i Mir van coincidir per primer cop en un stage de mim a Menorca. El 1979 es matriculen a l’Institut del Teatre de Barcelona i comencen les primeres actuacions. L'any següent formen part de la campanya "El teatre a les escoles" presentant el musical "Coloraines". Però serà el 1982 quan aconsegueixin el seu primer èxit popular amb l'obra "Manicòmic", i en especial per la seva paròdia del tema interpretat per Julio Iglesias, "Soy un truhán, soy un señor" que triomfa a l'aleshores popularíssim concurs "Un-dos-tres" de TVE-1, un fet que Gràcia recorda amb el risc que comportava actuar en aquell programa, ja que “era una època de programa únic, i si sorties i agradaves, triomfaves, però si no agradaves, mories en l'intent”.

 
D'aleshores ençà, El Tricicle ha facturat els espectacles "Exit", 1984; "Slastic" (foto), 1986; "Terrrific", 1992; "Entretres", 1996; "Tricicle 20" (recopilatori de gags anteriors), 1999; "Sit", 2002; "Garrick", 2007 i l'actual "Bits2, estrenat el 2012, acumulant més de sis milions d'espectadors i actuacions arreu del món, a més de dirigir les comèdies musicals "Spamalot" i "Forever Young" i protagonitzant els programes de televisió "Tres Estrelles", "Chooof" i "Dinamita", a més d'actuacions especials, com la que van fer durant la cerimònia de clausura dels Jocs Olímpics de Barcelona'92, un moment que, com recorda el component d'El Tricicle, els va permetre actuar “davant 60.000 persones en directe i mil o dos mil milions per televisió”.

 

El Tricicle presenta actualment l'espectacle 'Bits'


 
Arxivat a