Cata de Torelló posa en marxa la nova Fagor

La transmissió definitiva dels actius de l’empresa basca al grup torellonenc s’ha fet efectiva aquest divendres a Barcelona | A dia d’avui, ja s’han creat 155 llocs nous de treball

Redacció Osona.com
31 d'octubre del 2014
Actualitzat el 04 de novembre a les 12:14h
Signatura de la transmissió definitiva dels actius de Fagor, a Barcelona
Signatura de la transmissió definitiva dels actius de Fagor, a Barcelona | Grup CNA

La transmissió definitiva dels actius de Fagor Electrodomésticos a L'empresa de Torelló Cata Electrodomestics, del grup CNA, s’ha fet efectiva avui, 31 d’octubre, a Barcelona, després de diversos ajornaments per problemes “administratius”. La signatura del traspàs ha tingut lloc davant de notari a Barcelona, amb la presència de les entitats financeres firmants: Bankia, Caixabank, Banco Popular, Banco Sabadell i Banco Santander.

La nova direcció està immersa en el procés d'implantació del nou projecte empresarial després que a finals de juliol es va adjudicar l'empresa basca per 42,5 milions d'euros amb el compromís de generar 700 llocs de treball directes i 1.250 d'indirectes. En aquest marc, el grup CNA ha explicat que s’ha anat realitzant tot el procés de contractació de personal, format gairebé en la seva totalitat pels “exsocis cooperativistes i treballadors experimentats per compte aliè”. Aquestes contractacions suposen, fins a la data d’avui, 155 nous llocs de treball que s’aniran incorporant als diferents departaments per tirar endavant, “de forma immediata”, l’activitat comercial i industrial de la nova empresa. “CNA està apostant pels valors i l’experiència d’aquells qui van col·locar Fagor en una posició de lideratge en el passat”, explica el grup en una nota.

Des d’una perspectiva industrial, s’ha estat treballant en la planificació de la producció dels propers mesos, amb l’aprovisionament de components, amb l’objectiu d’iniciar l’activitat productiva de les plantes de Garagarza i Eskoriatza i poder portar a terme una implementació industrial progressiva del nou projecte.

“La posada en marxa i activació empresarial segueix amb els terminis plantejats. L’inici de la nova Fagor comença avui”, diu la nota.

Una multinacional amb arrels osonenques

CNA Group, que engloba els fabricants d'electrodomèstics Cata, Nodor i Apelson, va iniciar les activitats amb l’empresa Cata Electrodomèstics, fundada a Torelló el 1947. Des d’aleshores ha estat una empresa pionera dins el negoci d’extracció domèstica, amb una àmplia gamma de productes que inclou extractors, campanes extractores convencionals i decoratives, forns, encimeres, microones, aixetes i piques.

Cata va començar la seva activitat industrial amb la fabricació de molinets de cafè i altres petits electrodomèstics. Amb tot això, i de mica en mica, va anar reorientant la seva activitat cap al segment de l’extracció domèstica.

Cata té fàbriques a Torelló, a São Paulo (Brasil) i a Xiao Lan (Xina) i està en constant expansió internacional mitjançant la creació de filials i delegacions. Fruit d’aquesta filosofia fou l’adquisició de Nodor i Apelson. Actualment CNA Group es troba a més de 85 països.

Des dels seus inicis, CNA Group ha anat creixent i enfortint la seva posició en el mercat fins a arribar al seu actual lideratge al mercat espanyol d’extracció domèstica i un referent al mercat internacional dins del seu sector.
 

Els presents a l'acte de signatura a Barcelona. Foto: Grup CNA

Arxivat a