Santa Eugènia de Berga reformarà el centre del municipi

Les obres, que comencen aquest dilluns, preveuen eixamplar el carrer Santa Eugènia i enderrocar Can Quim i Can Soms

Redacció Osona.com
01 de novembre del 2014
Actualitzat a les 7:50h
Les obres per reformar el centre de Santa Eugènia de Berga començaran aquest dilluns, 3 de novembre, i es preveu que durin tres setmanes. Les modificacions es duen a terme per ampliar el carrer Santa Eugènia.

Els principals canvis que planteja aquest projecte, redactat per l'arquitecta municipal Núria Sans, són l'expropiació de Can Quim i el seu enderrocament, així com també la demolició de l'edifici Can Soms. A més, es vol urbanitzar el carrer Santa Eugènia i ajardinar l'interior del solar.

Les obres afectaran l'accés al carrer Santa Eugènia, que durant l'enderrocament de Can Soms quedarà tancat fins a l'alçada del Forn Nou. A més, estarà prohibit aparcar a la plaça del Montseny i el mercat setmanal de divendres 7 de novembre es traslladarà a l'antic camp de futbol.

Aquestes modificacions formen part de la primera fase d'adequació de l'entorn de l'església romànica del municipi. El següent pas previst és urbanitzar la plaça Montseny.

Aquesta primera actuació, que inclou l'expropiació, l'enderroc i la urbanització de la zona afectada, té un pressupost de 168.343,63 euros (amb IVA inclòs), finanaçats al 100% per la Diputació de Barcelona.

Altres reformes

Dies enrere l'Ajuntament de Santa Eugènia de Berga va portar a terme l’arranjament de les passeres que travessen el riu de la localitat. El consistori va decidir realitzar aquests treballs per disminuir el perill pels vianants, ja que hi havia molta gent que feia el camí de Vic a la localitat per l'asfalt -la mateixa via per on circulen els cotxes-.

Paral·lelament, també es va netejar la ruta del Gurri per millorar l’entorn i fer-lo més amable al passeig. A hores d'ara s’està treballant en una segona fase en què es preveu arreglar les passeres de l'alçada de Can Tortades, que s'iniciarà quan s'obtinguin els permisos necessaris.