L'Incasòl ja té tots els pisos de Can Garcia que s'aterraran a la primera fase

A dia d’avui, 95 dels 128 habitatges ja estan desocupats | Les obres a Manlleu no podran començar fins que totes les vivendes estiguin buides

Redacció Osona.com
30 d'octubre del 2014
Actualitzat el 31 d'octubre a la 13:02h
Els pisos de Can Garcia, aquest dijous
Els pisos de Can Garcia, aquest dijous | Adrià Costa

Els pisos de Can Garcia, aquest dijous a la tarda. Foto: Adrià Costa


L’Incasòl ja ha adquirit la totalitat dels béns afectats per la primera fase de l’enderroc de Can Garcia, a Manlleu, segons ha confirmat avui l’institut en aquest diari. En total, són 128 habitatges, 37 places d’aparcament i 26 trasters.

Pel que fa al desallotjament de les famílies que hi viuen, “segueix el seu curs”, segons Incasòl. En aquests moments ja hi ha 95 habitatges desocupats dels 128 afectats i es disposa d’habitatge de destí per a la totalitat de famílies amb dret de reallotjament pendents de traslladar. Amb la major part dels afectats sense dret de reallotjament s’ha arribat a acords per facilitar el trasllat a allotjaments de mercat, i s’han iniciat els procediments de requeriment, previs als judicials, per resoldre les ocupacions il·legals.

L’Incasòl ja disposa del projecte d’enderroc, de la llicència municipal i també ha contractat els desviaments de línies de serveis. El procediment de contractació de l’enderroc s’ha licitat per un import de sortida de 770.000 euros (més IVA) i s’han presentat sis empreses. El 6 d’octubre es van obrir pliques i en aquest moment s’està procedint a l’avaluació de les ofertes. Les obres no es podran adjudicar i iniciar fins que tots els habitatges estiguin buits.

Els pisos de Can Garcia estan situats en l'illa delimitada pels carrers Mossèn Aulet, Pintor Guàrdia, Garcia Estrada i Passatge dels Oms. Són dos blocs de planta baixa i 11 plantes, amb un total de 256 habitatges, 12 locals en planta baixa i 37 garatges. Els edificis es van construir els anys seixanta amb ciment aluminós i es troben en un estat de conservació obsolet que, segons els tècnics, recomana el seu enderrocament.

Els pisos són el nucli central del barri de l'Erm de Manlleu. En un primer moment, van ser els habitatges construïts per encabir l'onada migratòria procedent del sud de la península. Actualment hi viuen moltes persones de l'onada migratòria del nord d'Àfrica. El projecte d'intervenció integral del barri de l'Erm té previst enderrocar els dos edificis i reubicar les prop de 250 famílies en habitatges públics a diferents zones de Manlleu, en un procés gestionat per l’Incasòl (a qui l’Ajuntament va traspassar la responsabilitat).
 

Els pisos de Can Garcia, aquest dijous a la tarda. Foto: Adrià Costa

Arxivat a